4.kültür ve Karpuz Festivali - Son Dakika
Yerel

4.kültür ve Karpuz Festivali

4.kültür ve Karpuz Festivali

Diyarbakır'da "Kültür ve Karpuz Festivali" 11 ilin katılımıyla düzenlenecek halk oyunları yarışmasıyla başlayacak Festival kapsamında "Karpuz Star Ses Yarışması", "Karpuza En Çok Yakışan Çocuk" ve "Karpuz Yeme Yarışması" düzenlenecek.

23.09.2014 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da "Kültür ve Karpuz Festivali" 11 ilin katılımıyla düzenlenecek halk oyunları yarışmasıyla başlayacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca Diyarbakır karpuzunun tanıtılması ve üreticisinin desteklenmesi amacıyla 24-26 Eylül'de düzenlenecek "Kültür ve Karpuz Festivali", Park Orman'da 11 ilin katılacağı halk oyunları yarışmasıyla açılacak.

Festival kapsamında Diyarbakır Hipodromu'nda karpuz koşusu, Tarım İl Müdürlüğü ek binasından Atatürk Stadyumu'na kadar kortej yürüyüşü yapılacak. Atatürk Stadyumu'nda Karpuz Ağırlık Yarışması'nın ödül töreni, sanatçı Rojin'in konseri ile Anadolu Ateşi dans topluluğunun gösterisi yer alacak.

Atatürk Stadyumu'nda düzenlenecek "Karpuz Star Ses Yarışması", "Karpuza En Çok Yakışan Çocuk" ve "Karpuz Yeme Yarışması"nın ardından Gazi Caddesi'nde Dağkapı'dan Ulu Cami önünde Diyarbakır'a ait el sanatlarının sergilendiği stantların olduğu yere kadar kortej eşliğinde yürüyüş yapılacak.

Tarihi Erdebil Köşkü'nde İzzet Altınmeşe ve Bedri Ayseli konserlerinin ardından "Çayda Çıra" etkinliği ile festival sona erecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, düzenlenen basın toplantısında, 24-26 Eylül'de "Diyarbakır Kültür ve  Karpuz Festivali"nin dördüncüsünü düzenleyeceklerini söyledi.

Bu yılki festivali görkemli bir şekilde kutlamanın hazırlıklarını yaptıklarını ifade eden Atalar, şunları kaydetti:

"Diyarbakır kültürünü ve bu kültürün bir parçası olan kentin simgesi haline gelmiş karpuzun tanıtılması, karpuz tarımının kent genelinde yayılması ve üreticilerin desteklenmesi için festivali düzenliyoruz. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden konuklarımız, sanatçılarımız da festivalde yer alacak." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 4.kültür ve Karpuz Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement