4. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı - Son Dakika
Yerel

4. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı

4. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı'na katılan Azerbaycan milletvekili Ganire Paşayeva ve Azerbaycanlı yazarlar, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı ziyaret etti.

07.05.2015 12:47

4. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı'na katılan Azerbaycan milletvekili Ganire Paşayeva ve Azerbaycanlı yazarlar, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı ziyaret etti.

Battalgazi Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Paşayeva, ziyarette yaptığı konuşmada, Malatya'nın vatanları olduğunu ve vatanlarına geldiklerini ifade etti.

Malatya halkının sıcakkanlılığını bildiğini belirten Paşayeva, şunları kaydetti:

"Her geldiğimizde Malatya'yı daha gelişmiş görmek bizleri mutlu etmektedir. Bir millet iki devletin evlatları olarak en önemli konu, birbirimizi daha da yakından tanımamız. Birbirimizi daha da çok sahiplenmemiz lazım. Bölgemiz üzerinde oynanan oyunlarda insanlarımızın acı çekmemesi adına birlik ve beraberlik için daha çok dayanışma içerisinde olacağız. Kitap fuarı da bir vesile oldu. Azerbaycan'ın çok değerli yazarlarıyla sizleri ziyaret ettik."

Battalgazi Belediye Başkanı Gürkan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti.

Azerbaycan'ın kardeş ülke olduğunu vurgulayan Gürkan, "Bugün Malatya'daki kitap fuarı sebebiyle Azerbaycanlı yazarlarımızın da iştiraki ve gönüllü olarak gelmeleri bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 4. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement