4 Mart Tıp Bayramı - Son Dakika
Güncel

4 Mart Tıp Bayramı

DSP Genel Başkanı Masum Türker, sağlık çalışanlarının karşılaştığı güçlüklerin giderilmesinin devletin en önemli sorumluluklarından olduğunu ifade etti.

14.03.2015 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DSP Genel Başkanı Masum Türker, sağlık çalışanlarının karşılaştığı güçlüklerin giderilmesinin devletin en önemli sorumluluklarından olduğunu ifade etti.

Türker, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, sağlık hizmetinin dünyada insanlığa verilen en değerli ve en kutsal hizmet olduğunu belirtti.

Doktorların insana daha kaliteli bir yaşam sunmak, onları sağlıklı yaşama kavuşturmak için büyük bir özveriyle çalıştığını ve gecesini gündüzüne kattığını ifade eden Türker, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Gece gündüz demeden her yerde ve her koşulda büyük özveri ve heyecanla görev yapan doktorların ve diğer sağlık personelinin, insanlığa sundukları hizmetin bedeli ödenemez.  Sağlık, parayla satın alınamayacak kadar değerlidir. İnsan yaşamının telafi edilebilir bir yanı yoktur. Sağlıklı bir toplum, sağlık hizmeti verenlerin işlerini daha mutlu ve kolay bir şekilde yürütmeleriyle mümkündür. Bu nedenle sağlık çalışanlarının karşılaştığı güçlüklerin giderilmesi, devletin en önemli sorumluluklarındandır."

Türker, Türkiye'de son yıllarda doktorların karşılaştığı şiddet olaylarının dikkat edilmesi gereken önemli sorun haline geldiğine işaret ederek, doktorlara şiddetin sağlık hizmetlerini tehdit eden ve aksamasına neden olan bir insanlık suçu olduğunu kaydetti.

Bu konuda alınan tedbirlerin arttırılması, sağlık hizmeti veren doktor ve yardımcı personelin can güvenliğinin mutlaka sağlanması gerektiğini vurgulayan Türker, "Bu duygu ve düşüncelerle,  tüm doktorların ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutlar, sağlık emekçilerine özverili çalışmaları için teşekkür ederim" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 4 Mart Tıp Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement