40'ından Sonra Üniversiteli Oldu - Son Dakika
Yerel

40'ından Sonra Üniversiteli Oldu

Elazığ'da yaşayan 2 çocuk annesi 47 yaşındaki Sema Doğmaz, memleketi Tunceli'de üniversite eğitimini sürdürüyor Tunceli Üniversitesi Saç Bakımı Güzellik Hizmetleri Programı 2. sınıf öğrencisi Doğmaz: "Oğlum da Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Öğretmenliğini okuyor.

21.12.2014 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FATMA ÇIRAY - Elazığ'da yaşayan 2 çocuk annesi 47 yaşındaki Sema Doğmaz, gençlik yıllarında hayalini kurduğu üniversite eğitimini memleketi Tunceli'de sürdürüyor

Aslen Tuncelili olan ve Elazığ'da ikamet eden Doğmaz, Tunceli Üniversitesi Tunceli Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı Güzellik Hizmetleri Programı'nda 2 yıldır eğitim görüyor. Üniversiteye girme hayalini 40 yaşından sonra gerçekleştiren 2 çocuk annesi Doğmaz, kentteki bir özel yurtta kalıyor.

Eşinden ayrı yaşayan Doğmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite eğitiminin içinde hep ukde olduğunu belirterek, "Maalesef imkansızlıklar sebebiyle okuyamadım, çocukları okutmakla meşgul oldum. Geçen yaz, kızımın mesleğe atılmasıyla ben de üniversite şansımı denemek istedim, imtihana girdim ve kazandım" dedi.

Tunceli Üniversitesi Saç Bakımı Güzellik Programı 2. sınıf öğrencisi Doğmaz, "Burada olmaktan çok mutluyum. Hem içimde kalan üniversite özlemimi giderdim hem çok sevdiğim bir işi yapıyorum. Oğlum da Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Öğretmenliğini okuyor. Nasipse bu yıl oğlumla okulumuzu bitireceğiz. Oğlumla aynı dönem mezun olmanın mutluluğunu ayrıca yaşayacağım" diye konuştu.

Ev hanımlarına seslenen Doğmaz, şunları söyledi:

"Çok sıkıntılı dönemlerden geçip bugün bu mutluluğu yaşamak benim için gurur verici. Kendimle gurur duyuyorum. Benimle aynı kaderi paylaşan birçok hanıma tavsiyem, içlerinde bulunan yetenekleri değerlendirip, hayata küsmeden güzel aktivitelerde bulunmaları. Sıkıntılı bazı olaylar yaşayıp hayata küsmenin bir anlamı yok. Umarım benim içinde bulunduğum bu durum, yaşadığım bu güzellikler, onlara da örnek olur. Belirli bir yaştan dolayı bir şeyleri başarıyor olmak da ayrı bir keyif. Çocuklarım için de çok gurur verici. Onlar da bu durumdan çok mutlu. Benim hayata bakış açım, bir şeyler için çaba harcamam, onlar için de gayret vesilesi oluyor. Zaman zaman 'anne seninle gurur duyuyoruz' diyorlar. Bu da beni inanılmaz mutlu ediyor."

Üniversite sınavına deneme amacıyla girdiğini ve kazanma konusunda çok ümitli olmadığını belirten Sema Doğmaz, "Üniversiteyi kazandığımı duyunca babam inanılmaz mutlu oldu. Tahsilli insanları çok seven bir insan. Okumamız yönünde inanılmaz destek verdi" dedi.

"Ben başardıysam herkes başarır"

Doğmaz, bu yaşta üniversite eğitimini sürdürdüğü ve azimli olduğu için takdir edildiğini belirterek, "Ben başardıysam eminim birçok insan da başarır ve bunun mutluluğunu yaşar. İnanılmaz bir mutluluk. Herkesin yaşamasını isterim" ifadelerini kullandı.

Bazı kişilerin "Bu yaştan sonra okuyup da ne yapacaksın, hiç gereği yok" dediğini dile getiren Doğmaz, "Ama ben onlar gibi düşünseydim bugün evimde hiçbir şey yapmıyor olacaktım" dedi.

Üniversite eğitimi sayesinde birçok genç arkadaş edindiğini belirten Doğmaz, "Bölümüm gerçekten çok güzel. Öğretmenlerim ve arkadaşlarım çok iyi. Onlarla bir arada olmaktan inanılmaz mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

Mezun olduktan sonra iş hayatına atılmayı hedefleyen Doğmaz, "Saç bakımı ve güzellik bölümünü bitirdikten sonra dükkan açmayı, geçimimi bu yönde sağlamayı düşünüyorum. Bu bölümü kazanmakla hem üniversite hayalimi gerçekleştirmiş oldum hem de geleceğim açısından önemli bir meslek edinmiş oldum" dedi.

Resme ilgi duyan ve bir süre önce yağlı boya resim sergisi açan Sema Doğmaz, bölümü tercih etmesinde resim tutkusunun da etkili olduğunu belirtti. - Tunceli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 40'ından Sonra Üniversiteli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement