40 Yaşında Kur'an-I Kerim Öğrenmeye Başladı - Son Dakika
Yerel

40 Yaşında Kur'an-I Kerim Öğrenmeye Başladı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde esnaflık yapan Vecdin Abak, küçükken öğrenemediği Kur’an-ı Kerim’i 40 yaşından sonra öğrenmeye çalışıyor.

05.07.2014 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde esnaflık yapan Vecdin Abak, küçükken öğrenemediği Kur'an-ı Kerim'i 40 yaşından sonra öğrenmeye çalışıyor.

Kızıltepe ilçe merkezinde çay ocağı işleterek geçimini sağlayan Abak, Ramazan ayını fırsat bilerek boş zamanını Kur'an-ı Kerim öğrenerek geçiriyor. Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin yaşı olmadığını belirten Abak, "Ben küçükken Kur'an öğrenmek için camiye gittim ama öğrenmek bir türlü nasip olmadı. Kur'an-ı Kerim aşkını daima içimde hissettim nasıl öğreneceğim diye hep düşünüyordum. Demek ki Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek 40 yaşında bana nasip olacaktı. Kızıltepe çarşı merkezinde çay ocağı işletiyorum. Malum mübarek Ramazan ayı hürmetine çay ocağımı işletmiyorum. Ben de Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeye karar verdim. Şu an her gün düzenli olarak ders alıyorum. Harfleri öğrendim heceleyip okuyorum inşallah kısa bir süre sonra Kur'an-ı Kerim'e geçeceğim. Allah nasip ettiği takdirde Ramazan bitene kadar Kur'an-ı Kerim'i hatmetmeyi hedefliyorum" dedi.

Kur'an-ı Kerim'i şimdiye kadar öğrenmeyenlere de seslenen Abak, Kur'an-ı öğrenmenin yaşının olmadığını belirterek, "Ben öğrenmeye başlamadan önce çok zorlanacağımı düşünüyordum ama başladıktan sonra baktım ki düşündüğüm kadar zor değil. Bu vesileyle herkese hayatımızın rehberi olan Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeyi tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Kur'an-ı Kerim dersi veren İbrahim Bahadır ise, "Vecdin kardeşimiz yanıma gelerek Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek istediğini söyledi. Ben de onda bu azmi görünce yardımcı olmaya çalıştım. Şu an her gün düzenli olarak ders almaya geliyor. Biz de elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. İnşallah bu gösterdiği azim ve gayret sonucu mübarek Ramazan ayı bitene kadar Kur'an-ı Kerim'i hatmedecek" şeklinde konuştu. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 40 Yaşında Kur'an-I Kerim Öğrenmeye Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement