40 Yıl Sonra Yapılan Yol İçin Kurban Kesti - Son Dakika
Güncel

40 Yıl Sonra Yapılan Yol İçin Kurban Kesti

40 Yıl Sonra Yapılan Yol İçin Kurban Kesti

Zonguldak'ın Kilimli İlçesi'ne bağlı Gelik Beldesi'nde oturan emekli madenci 84 yaşındaki Süleyman Danacı, evine giden yolun 40 yıl sonra yapılması üzerine kurban kesti.

26.11.2015 12:49

Zonguldak'ın Kilimli İlçesi'ne bağlı Gelik Beldesi'nde oturan emekli madenci 84 yaşındaki Süleyman Danacı, evine giden yolun 40 yıl sonra yapılması üzerine kurban kesti. Danacı, kurban etini yol yapımında çalışan işçilere ve mahalleliye ikram etti.

Danacı Mahallesi'nde Danacı Küme Evler Sokak'ta eşi 83 yaşındaki Esma Danacı ile birlikte yaşayan 4 çocuk babası Süleyman Danacı, 40 yıl önce yaptırdığı evin yolunu kendi imkanlarıyla açtı. Ancak yola asfalt ve çakıl döktüremedi. Danacı, son olarak Gelik Belediye Başkanı Ak Partili Burhan Sezgin'den evine giden yolun yapılmasını istedi. Başkan Sezgin, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sunduğu parke yol projesi kapsamında gönderilen 75 bin lira ile beldedeki bozuk yollara parke döşetti. Süleyman Danacı'nın evinin bulunduğu sokak da proje kapsamına alındı. Süleyman Danacı, 40 yıl sonra evine giden yolun yapılması üzerine kurban kesti. Danacı, kurban etini de pişirip yol yapımında çalışan işçilere ve mahalleliye ikram etti. Danacı, kurban etinden çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Burhan Sezgin'e de ikram etti.

40 yıldır yolun yapılması için mücadele verdiğini anlatan Danacı, "Evi yaptıktan sonra yolu biz açtırdık. Yol hiç yoktu. Kendimiz yaptığımız yolla gittik geldik. Yolun yapılacağını duyunca kurban kesmeye karar verdim. Çalışmalar evin önüne gelince kurbanımızı kestik. Hep beraber yedik. Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Ben daha ne kadar yaşayacağım ama evimin önündeki yolun yapıldığını görmek beni çok mutlu etti" dedi.

Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin de "Belediyemizin imkanları kısıtlı. Hibe parasıyla parkeleri aldık. Birçok mahallenin yollarını bu parkelerle yaptık. Mahalle aralarını da parkelemeye devam edeceğiz. Vatandaşımızın mutlu olması bizi sevindiriyor" dedi. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 40 Yıl Sonra Yapılan Yol İçin Kurban Kesti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement