40 Yıldır Dünyayı Dolaşan Traklar Sergisi - Son Dakika
Yerel

40 Yıldır Dünyayı Dolaşan Traklar Sergisi

40 Yıldır Dünyayı Dolaşan Traklar Sergisi

Edirne Belediye Başkanlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenecek Tarihi Kentler Birliği Edirne Semineri kapsamında, 40 Yıldır Dünyayı Dolaşan Traklar Sergisi’nin açılışı gerçekleştirilecek.

25.05.2016 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediye Başkanlığı'nın ev sahipliğinde düzenlenecek Tarihi Kentler Birliği Edirne Semineri kapsamında, 40 Yıldır Dünyayı Dolaşan Traklar Sergisi'nin açılışı gerçekleştirilecek.

Bir belgesel niteliği taşıyacak olan sergide bir döneme damgasını vuran Traklar'ın serüveni bu sergide anlatılacak. Bulgaristan Devlet Arşivleri Ajansı ve Devlet Merkez Arşivi, Sofya Kütüphanecilik ve Bilişim Teknolojileri Üniversitesi ile Organizasyon, Yönetim ve Kültürel ve Tarihi Mirasın Korunması Alanında Bilimsel Araştırma Enstitüsü'nün katkılarıyla düzenlenen ve Edirne Belediyesi'nin ev sahipliği yapacağı sergi daha önce Fransa, Viyana ve Avusturya'da büyük ilgi görmüştü.

Trakya'nın kurucusu olan Traklar'ın yaşamının bu sergiyle gözler önüne serileceğini ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "40 Yıldır Dünyayı Dolaşan Traklar Sergisi Bulgar, yabancı ve özel arşivlerden temin edilen tarihi dokümanlarla, fotoğraflarla, kitaplarla, kataloglarla ve afişlerle desteklenmektedir. Bulgaristan topraklarındaki 40 yıldır süren kazılarda bulunan Trak hazineleri, günümüzde kadim Trak halkının yüksek kültür seviyesini ve uygarlığını dünyaya göstermektedir. Dünyanın en büyük müzelerinde, seksenin üzerinde düzenlenen bu sergiye ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük bir onur duymaktayız" ifadelerine yer verdi.

40 Yıldır Dünyayı Dolaşan Traklar Sergisi'nin sunumunu ise Sofya - Kütüphanecilik ve Bilişim Teknolojileri Üniversitesi ile Organizasyon, Yönetim ve Kültürel ve Tarihi Mirasın Korunması Alanında Bilimsel Araştırma Enstitüsü Müdürü'nün yapacağını ifade eden Gürkan, "Çeşitli dillerde basılmış 10 monografi kitabı ve 200 üzerinde çalışma ve makalenin yazarı da olan Prof. Dr. Valeria Fol 15 yıldır 'Istranca Dağı ve Onun Doğu ve Batı Uygarlıklarına Katkısı' adlı Bulgar - Türk yaz üniversitesinin organizatörü ve yöneticiliğini de yapmaktadır" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 40 Yıldır Dünyayı Dolaşan Traklar Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement