42 Yıldır Kazandığı Yağlı Direk Yarışmasını Kaybetti - Son Dakika
Güncel

42 Yıldır Kazandığı Yağlı Direk Yarışmasını Kaybetti

42 Yıldır Kazandığı Yağlı Direk Yarışmasını Kaybetti

Balıkesir'in Erdek ilçesinde bu yıl 88'incisi kutlanan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda yapılan yağlı direk yarışmalarına 42 yıldır katılan ve bu güne kadar yağlı direkten bayrağı 42 kez alan “Zalım Felek” lakaplı Mustafa Gül, bu yıl yarışmayı kaybetti.

01.07.2014 21:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Erdek ilçesinde bu yıl 88'incisi kutlanan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nda yapılan yağlı direk yarışmalarına 42 yıldır katılan ve bu güne kadar yağlı direkten bayrağı 42 kez alan "Zalım Felek" lakaplı Mustafa Gül, bu yıl yarışmayı kaybetti.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle Erdek ilçesinde gerçekleştirilen yağlı direk yarışmasının 88'yıldır yapıldığını söyleyen Erdek Liman Başkanı Cemal Yıldırım, "Bu güne kadar kutlamalar değişik etkinliklerle kutlanmış. Bu etkinliklerden bayrak alma yarışması 88 yıl önce başlamış. Bu yarışmaya ilgi ve alaka artarak devam ediyor" dedi.

Yarışmalara 42 yıldır katılan 56 yaşındaki Mustafa Gül ise, bu yıl da yarışmada iddialı olduğunu söyledi. Gül, "Ben yarışmalara 42 yıldır katılıyorum ve her defasında bayrağı almayı başardım. Bu yıl da iddialıyım. Bayrağı almanın sırrı ise bakmak" diye konuştu.

Erdek balıkçı barınağında yüzme yarışmaları sonrasında gerçekleştirilen bayrak alma yarışmasını, yarışmalara 3'üncü kez katılan ve Erdek Belediyesi'nde kepçe operatörü olarak görev yapan 33 yaşındaki Şafak Eker kazandı. Yağlı direkten bayrağı alan Eker'in sudan çıkmasına ise Mustafa Gül yardım etti.

Yarışmalar sonrasında dereceye giren sporculara ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 42 Yıldır Kazandığı Yağlı Direk Yarışmasını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement