5 Çocuğuna Hem Anne Oldu Hem de Baba - Son Dakika
Yerel

5 Çocuğuna Hem Anne Oldu Hem de Baba

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde yaşayan bir kişi 18 ay önce eşininin hayatını kaybetmesi nedeniyle 5 çocuğuna hem annelik hem de babalık yapıyor.

04.11.2014 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde yaşayan bir kişi 18 ay önce eşinin hayatını kaybetmesi nedeniyle 5 çocuğuna hem annelik hemde babalık yaptı.

Baba Seyit Muhammet Okşaş, Kulp ilçesi Aygün Mahallesinde tek odalı evde 5 çocuğuyla birlikte yaşıyor.

Okşaş, eşinin rahatsızlığından önce ilçe dışında günlük işlerde çalıştığını belirterek, eşi 4 yıl boyunca hastalığıyla mücadele ettiği için maddi olarak zor durumu düştüğünü söyledi.

Eşinin vefat etmesiyle beş çocukla ortada kaldığını kaydeden Okşaş, "Eşim kanser hastalığına yakalandığı için vefat etti. Beş çocuğum yetim kaldı. Eşimin hastalığı sebebiyle sürekli hastanelerde kaldığım için sıkıntı çekerek borçlandım. Şuan işsizim ve hiçbir gelir kaynağım bulunmuyor. Kızım hasta olmasına rağmen hastaneye götürecek param yok" dedi.

Kendisine ait evinin olmaması nedeniyle, köylüsünün evinde daha önce kaldığını hatırlatan Okşaş, şuan için 25 metrekarelik tek odalı bir evde çocuklarıyla kaldığını ifade etti.

Çocuklarını okutamıyor

Çocuklarını maddi imkansızlıklar nedeniyle okutamayacak duruma geldiğini anlatan Okşaş şunları kaydetti:

"3 çocuğum okula gidiyor. Okul okuyan çocuklarımı da maddi imkansızlıklardan dolayı okutamayacak seviyeye geldim. Maddi durumum iyi olmadığından dolayı başka eve taşınamıyorum. Komşularımın ve babamın  bana verdiği yiyecek ve erzaklarla geçinmeye çalışıyoruz. Çocuklarımla büyük bir sıkıntı içerisine girdik, çaresiz ve ne yapacağımızı bilmiyoruz, perişan bir haldeyiz. Çocuklarıma hem annelik yapmaktayım,hemde babalık yapmaktayım tüm ev işleriyle ben ilgilenmekteyim ve çocuklarımı yalnız bırakıp başka yere çalışmaya gidecek hiçbir durumum da yoktur."

Okşaş, Kulp Kaymakamlığına yardıma ilişkin dilekçe göndermesine rağmen hiçbir destek almadığını ileri sürerek, yetkililerin kendisini yardımda bulunmasını talep etti. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 5 Çocuğuna Hem Anne Oldu Hem de Baba - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement