5 Haziran Dünya Çevre Günü - Son Dakika
Yerel

5 Haziran Dünya Çevre Günü

Kütahya'da, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

05.06.2015 15:56

Kütahya'da, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Etkinlikler kapsamında Zafer Meydanı'nda oluşturulan kortej ile eski otogar alanına kadar yürüyüş yapıldı.

Daha sonra öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okudu. Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Atık pil toplama kampanyasında birinci olan Tavşanlı Fatih İmam Hatip Ortaokulu'na akıllı yazı tahtası, ikinci olan Kütahya 50. Yıl İlköğretim Okulu'na projeksiyon cihazı, üçüncü olan Kütahya Milli Egemenlik İlköğretim Okulu'na masa tenisi takımı hediye edildi.

Programda, düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece alan öğrencilere ödülleri verildi. Ödüllerin dağıtımının ardından Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, hazırlanan stantları gezdi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kütahya Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kütahya Katı Atık Yönetimi tarafından düzenlenen, 110 okulun katıldığı atık pil toplama kampanyasında 5 bin atık pil toplandığı da bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 5 Haziran Dünya Çevre Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement