5 Sokak Köpeğini Evlat Edinen Nazlı'nın Hayvan Sevgisi - Son Dakika
Güncel

5 Sokak Köpeğini Evlat Edinen Nazlı'nın Hayvan Sevgisi

5 Sokak Köpeğini Evlat Edinen Nazlı\'nın Hayvan Sevgisi

Ankara'nın Çankaya İlçesi Dikmen semtinde yaşayan 34 yaşındaki Nazlı Bayar, küçük yaşlarda başlayan hayvan sevgisinin birçok engellere rağmen devam ettiğini belirterek,5 sokak köpeğini evlat edindiğini söyledi.

10.05.2016 11:45

Ankara'nın Çankaya İlçesi Dikmen semtinde yaşayan 34 yaşındaki Nazlı Bayar, küçük yaşlarda başlayan hayvan sevgisinin birçok engellere rağmen devam ettiğini belirterek,5 sokak köpeğini evlat edindiğini söyledi. Bayar, "insanların sadakatından, hayvanların sadakatı daha fazla" dedi.

Son 10 yıldır sokak hayvanlarını aç, susuz ve perişan yaşamlarını gördüğüğünde içinin parçalandığını belirten Nazlı Bayar, Hayvan sevgisi yüzünden dayak yedim, kafama 10 kilo ağırlığında bidon atıldı, hatta daha ilerisi bana silah bile çekildi. Ama bu baskılar karşısında hiç yılmadım. Her gün sokak hayvanları için kasaplardan kırıntı etler topluyorum. Param yettiği durumlarda da mama alarak aç kalmamalarını önlemeye çalışıyorum. Şimdi evimin yakınında bulunan parkta 5 sokak köpeğini evlat edindim. Her gün akşam saatlerinde üç tekerlekli motorumla topladığım yiyecekleri taşıyarak, aç kalmamalarını sağlıyorum, onlarla oyunlar oynayarak mutlu olmalarını sağlıyorum. Bu nedenle sokak hayvanlarına karşı insanları duyarlı olmaya çağırıyorum. Sokak hayvanlarına iyi davranın, taşla sopayla kovalayarak hayvanlara zarar vermeyin" çağrısında bulundu.

HAYVANLARIN SADAKATİ DAHA FAZLA

Çocukluk yaşlarında başlayan hayvan sevgisinin hiç tükenmeden devam ettiğini belirten Nazlı Bayar, "Nerede aç, susuz ve perişan bir vaziyette hayvan görsem içim parçalanıyor. İnsanların sadakatinden hayvanların sadakati daha fazla. İnsanlar sokaklarda aç, susuz yaşam mücadelesi veren hayvanlara yiyecek vererek yaşamlarını kolaylaştıracaklarına, taş ve sopalarla kovalayarak zarar veriyorlar. Ben hep bu durumlara karşı çıktığım için dayak yedim, binanın tepesinden başıma bidon atıldı, daha da ötesi silahla tehdit edildim. Ama bunların hiç birisinden yılmadan yoluma devam ettim. Şimdi evimin yakınında bulunan bir parkta küçük yaşlarda sokağa bırakılmış 5 sokak köpeğini evlat edindim. Bir buçuk yıldır onlarla beraberim" diye konuştu.

Her gün sokaklarda yaşam mücadelesi veren bu hayvanlara kasaplardan kırıntı etler topladığını dile getiren Nazlı Bayar, "Bulamadığımda ise evimde yiyecekler hazırlayıp, beslenmelerini sağlıyorum. Ben de pazarlarda giyecek satarak geçimimi sağlıyorum. Durumum iyi olduğunda da hazır mamalar alıp, geçim paramı paylaşıyorum. Tüm insanlara sesleniyorum. Sokak hayvanlarına iyi davranın, evinizde yemediğiniz yiyecekleri bu hayvanlarla paylaşın. Onları korkutarak kovalamayın, şefkatli davranın, sevgilerini kazanın" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 5 Sokak Köpeğini Evlat Edinen Nazlı'nın Hayvan Sevgisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement