5. Uluslararası Antalya Tiyatro Festivali - Son Dakika
Yerel

5. Uluslararası Antalya Tiyatro Festivali

5. Uluslararası Antalya Tiyatro Festivali

İstanbul Devlet Tiyatrosu, festival kapsamında "Üç Kız Kardeş" adlı oyunu sahneledi.

21.05.2014 22:37

5. Uluslararası Antalya Tiyatro Festivali kapsamında, İstanbul Devlet Tiyatrosunca "Üç Kız Kardeş" adlı oyun sahnelendi.

Antalya Devlet Tiyatrosunca Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde düzenlenen festivalde, Anton Çehov'un yazdığı, Mehmet Birkiye'nin yönettiği "Üç Kız Kardeş" adlı oyuna sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Koreografisini Alpaslan Karaduman'ın, dekor tasarımı Behlüldane Tor'un, kostüm tasarımı Şirin Dağtekin Yenen'in ve ışık tasarımı Önder Arık'ın yaptığı oyunda 14 oyuncu ve 11 koro sanatçısı görev aldı.

Oyunun konusu şöyle:

"Olga, Maşa ve Irina ile erkek kardeşleri, general babalarının tayini nedeniyle geldikleri Rusya'nın kuzeyindeki bir taşra kasabasında yaşamaktadır. Moskova özlemi çeken kardeşler, evlerinde verdikleri partilerle kentin elit kesimini oluşturan subayların gözdesidir ancak görünürde cazip olan bu yaşam aslında onları mutsuz etmektedir. Alıştıkları hayat ve değerlerin farklılaşmasıyla, bir yerlere sıkışmışlık duygusunun insanlara sirayet ettiği, geçmişin gelecekle yer değiştirdiği ve tüm umutların bu küçük kasabanın binalarına çarparak parçalandığı noktada, Moskova, olduğundan daha uzak bir şehir haline gelmiştir." - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 5. Uluslararası Antalya Tiyatro Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement