5. Uluslararası Astana Moda ve Sahne Festivali - Son Dakika
Güncel

5. Uluslararası Astana Moda ve Sahne Festivali

Festivalde, Kazakistan'da da izlenen bir Türk televizyon dizisinin ana karakterleri Hürrem Sultan ve Kanuni Sultan Süleyman'ı temsil eden Türk mankenler boy gösterdi.

27.11.2014 07:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kazakistan'ın başkenti Astana'da bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Astana Moda ve Sahne Festivali'nde Hürrem Sultan ve Kanuni Sultan Süleyman rüzgarı esti.

Festivalde, onur konuğu olarak katılan Bursa Olgunlaşma Enstitüsü; Astana Yunus Emre Enstitüsü  ve Türkiye'nin Astana Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtım Müşavirliği'nin organizasyonuyla Osmanlı Kıyafetleri Koleksiyonu defilesi gerçekleştirdi.

Astana Music Hall'deki defilede Kazakistan'da da izlenen bir Türk televizyon dizisinin ana karakterleri de olan Hürrem Sultan ve Kanuni Sultan Süleyman'ı temsil eden Türk mankenler boy gösterdi.

10'uncu Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ı temsil eden Türk mankeni ile onla aynı dönemde yaşayan Kazak hanlarından Kasım Han'ı temsil eden Kazak mankenin podyumda beraber yürümesi seyircilerden yoğun alkış aldı.

Kazak modacıların kreasyonların da yer sahne aldığı festivali Astanalıların yanı sıra Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Ömer Burhan Tüzel ve başkentte yaşayan Türk vatandaşları da izledi.

Festivalde sergilenen koleksiyonlar aralarında Astana Yunus Emre Enstitüsü Müdürü İbrahim Yıldırım'ın da bulunduğu 10 kişilik juri tarafından değerlendirildi ve dereceye girenlere festival beratı sunuldu.

Astana Yunus Emre Enstitüsü Müdürü İbrahim Yıldırım, etkinlik sonunda yaptığı konuşmada, festivalde emeği geçenlere teşekkür etti ve ortak tarihi bağları bulunan iki toplumun kahramanlarını temsil eden mankenlerin defilede birlikte boy göstermesinin kendileri için oldukça anlamlı olduğunu dile getirdi.

Kazakistan'ın önemli modacılarından Ayda Kaumenova ise Osmanlı koleksiyonunda sergilenen kıyafetleri, kumaşlarını ve el oyalarını çok beğendiğini ifade ederek, sunum sırasındaki müziği ve koreografiyi de çok başarılı bulduğunu söyledi. - Astana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 5. Uluslararası Astana Moda ve Sahne Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement