50 Yıldır Türkiye'yi ve Dünyayı Isıtıyor - Son Dakika
Ekonomi

50 Yıldır Türkiye'yi ve Dünyayı Isıtıyor

50 Yıldır Türkiye\'yi ve Dünyayı Isıtıyor

Türkiye'nin ilk radyatör fabrikalarından biri olarak 1966 yılında İstanbul İstinye'de kurulan Termo Teknik 50'inci yaşını kutluyor.

16.05.2016 12:36

Türkiye'nin ilk radyatör fabrikalarından biri olarak 1966 yılında İstanbul İstinye'de kurulan Termo Teknik 50'inci yaşını kutluyor. Isı sistemleri tedarikçisi olarak 1990 yılına kadar İstinye'de, 1990'den bu yana da Çorlu'daki modern tesislerinde panel radyatör üretimini sürdüren Termo Teknik, yaptığı büyük yatırım ile Çorlu tesislerini dünyanın en büyük panel radyatör fabrikası haline getirdi.

Termo Teknik'in 50'inci yaş kutlaması nedeniyle organize edilen Gala Gecesi'nde bir konuşma yapan Termo Teknik Ticari Genel Müdürü Emin Kasan, İngiltere merkezli ısı sistemleri devi Stelrad Radiators Group Ltd. (SRG)'a iştiraki olarak faaliyetini sürdüren Termo Teknik'in, 1999'dan bu yana 100 milyon doları aşan yatırım gerçekleştirerek, kurulduğu dönemde yıllık 250 bin metre olan radyatör üretim kapasitesinden, bugün 6 milyon metre radyatör üretim kapasitesine ulaştığını belirtti.

DÜNYANIN ETRAFINI 1.5 KEZ SARIYOR

Termo Teknik'in hikayesinin aynı zamanda Türk ısıtma sanayinin gelişim hikayesi olduğunu vurgulayan Kasan şöyle devam etti:

"Termo Teknik olarak geçtiğimiz 50 yılda 60 milyon adet çelik ve panel radyatör üreterek 7 milyar TL'lik bir değer yarattık. Bu süre zarfında çeşitli dönemlerde artan ve bugün 650 kişiyi aşan istihdam oluşturduk. Ürettiğimiz radyatörlerin toplam uzunluğu 60 bin km'ye ulaştı. Dünyanın etrafını 1,5 kez saracak uzunlukta radyatör ürettik. Ciromuz da büyümemize paralel bir artış göstererek 50 bin dolardan, 130 milyon dolara ulaştı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Ekonomi 50 Yıldır Türkiye'yi ve Dünyayı Isıtıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement