52 Yıllık Serdar Gökhan Gitti, Süleyman Şah Geldi" - Son Dakika
Kültür Sanat

52 Yıllık Serdar Gökhan Gitti, Süleyman Şah Geldi"

TRT 1 kanalında yayınlanan "Diriliş Ertuğrul" dizisinde Süleyman Şah'ı canlandıran oyuncu Serdar Gökhan, 52 yıllık Yeşilçam kariyerine karşın herkesin kendisini dizideki Süleyman Şah karakteriyle tanıdığını söyledi.

06.05.2016 11:22

SERHAT ZAFER - TRT 1 kanalında yayınlanan "Diriliş Ertuğrul" dizisinde Süleyman Şah'ı canlandıran oyuncu Serdar Gökhan, 52 yıllık Yeşilçam kariyerine karşın herkesin kendisini dizideki Süleyman Şah karakteriyle tanıdığını söyledi.

Sivas'ta yayın yapan bir televizyon kanalının "Yeşilçam'ın Yıldızları Gençlerle Buluşuyor" projesi kapsamında kente gelen Serdar Gökhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Diriliş Ertuğrul" dizisinin ekranlarda çok yoğun bir izleyici kitlesine ulaştığını belirtti.

Dizinin izleyici kitlesine birçok şey kazandırdığına dikkati çeken Gökhan, "Diriliş Ertuğrul dizisi Türkiye'ye çok şey kazandırdı. En başta milletimiz tarih bilincine erişti, atasını, nereden geldiğini öğrendi. Türk milletinin, Osmanlı'nın nasıl kurulduğunu öğrendi. Kafalardaki eksik olan bilgileri tamamladı. Gençlerimiz deseniz, çoğu Batı özentisine alışmıştı. Gençlerimiz şimdi tarihle ilgileniyor, geçmişini biliyor, onlara da bu dizi bir öncü oldu. Onların da tarih bilgisini geliştirdi. Tarih bilinci olmasa bile o duyguyu filizlendirdi ve kafalarında yeşertti. Bu bakımdan çok yararlı, faydalı bir iş oldu." diye konuştu.

Diriliş Ertuğrul'un reytinglerinin yüksek olmasının ve Süleyman Şah karakterini canlandırmasının mutluluk ve onurunu yaşadığını dile getiren Gökhan, bu karakterin teklif edildiğinde çok mutlu olduğunu anlattı.

"Havalara uçtum"

Gökhan, sinema hayatı boyunca çok sayıda teklif aldığının altını çizerek sözlerine şöyle devam etti:

"Çok amatör bir insan değilim, hayatım boyunca birçok teklif aldım. Gençliğimden beri zaten hep tarihi filmlere ilgi duyan, zaaf duyan bir insandım. Çok uzun yıllar sonra bu tür projenin gündeme getirileceğini ve böyle bir şahsiyeti canlandıracağımı duyunca hem duygulandım hem de çok mutlu oldum, çok sevindim. Havalara uçtum tabiri var ya... Nihayet dedim yıllar sonra benim yapmak istediğim ama yapamadığım projede oynamak durumunda olacağım dedim. Çok mutlu oldum. Süleyman Şah'ı canlandırdıktan sonra günlük hayatımda dikkat ettiğim şeyler oldu. 52 yıllık Serdar Gökhan artık son yıllarda Süleyman Şah olarak tanınmaya başladı. Kimse Serdar Gökhan demiyor. Süleyman Şah aşağı, Süleyman Şah yukarı. 120 sinema filmi yaptım, 52 yıldır bu meslekteyim. Ben bir tek Süleyman Şah'ı mı oynadım. Demek ki seyirci bu rolle beni iyi özdeşleştirdi. Bazı aktörler bazı rollere hani 'cuk' oturur diye bir tabir var ya, demek ki bende bu role 'cuk' oturdum. Herkes benimsedi, herkes böyle hitap etmeyi uygun görüyor. Mutluyum, bir rahatsızlığım yok."

"Çok yeni projelerimiz var"

"Diriliş Ertuğrul" dizisindeki anlaşmasının 13 bölüm olduğunu ancak Süleyman Şah karakterinin toplum önünde büyük bir değer kazanmasıyla rolüne devam ettiğini dile getiren Gökhan, "52 yıldır Serdar Gökhan olarak bu meslekteyim, son bir dizi yaptık, ondan sonra Süleyman Şah olduk." dedi.

Sivas'ta, "Atamız geldi, babamız geldi" diye karşılandığını aktaran Gökhan, insanların bu şekildeki hitaplarından çok mutlu olduğunu belirtti.

Kariyerini bu diziyle sonlandırmak istemediğini, yeni projelerinin olduğunu anlatan Gökhan, "Önümüzde çok yeni projelerimiz var. Madem böyle bir ortam bulduk, seyirci de istiyor, seyirci istediği kadar hükümet kanadı da bu projeleri istediğine göre artık projelerin önü açıldı demektir. Yapacağımız çok önemli projeler var." değerlendirmesinde bulundu.

Yeni nesil jönleri başarılı bulduğunu kaydeden Gökhan, tecrübe kazandıkça daha iyi yerlere geleceklere inandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 52 Yıllık Serdar Gökhan Gitti, Süleyman Şah Geldi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement