6. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri - Son Dakika
Güncel

6. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri

Etnik caz müziğinin önemli isimlerinden Suriyeli Lena Chamamyan, İstanbul'da konser verecek.

04.05.2015 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Etnik caz müziğinin önemli isimlerinden Suriyeli Lena Chamamyan, İstanbul'da konser verecek.

Oryantal klasik müzik ile modern dünya müziği arasında kurduğu köprü ile müzik çevrelerince "etnik cazın büyüleyici sesi" ve Ortadoğu'nun kendi tarzını yaratan birkaç kadın sanatçısından biri olarak anılan Chamamyan, "6. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri" kapsamında sanatseverlerle buluşacak.

Şarkı sözü yazan, prodüktörlük yapan, enstrüman çalan ve şarkılarını seslendiren Chamamyan, 15 Mayıs'ta İstanbul Kongre Merkezi'nde sahne alacak.

Chamamyan kimdir

Sufi, Hint ve Türk halk müziğinden etkilenen Lena Chamamyan, kariyerine 5 yaşında verdiği konserle başladı. Ermeni asıllı Suriyeli sanatçı, ilk çıkış albümü Hal Asmar Ellon ile 2006'da Mısır'da "Kültürel Kaynak" ve "Radyo Monte Carlo Ortadoğu" ödüllerini aldı. 2008'de Avusturya basını tarafından "Dünya Müziği Şarkıcısı" dalında beş yıldız verilen Chamamyan, 2011'de ise Arabian Business (Arap İş Dünyası) Dergisi tarafından Arap dünyasındaki en etkili 500 kişiden biri olarak gösterildi.

Kültürel çalışmalara aktif şekilde destek veren ve savaş karşıtı projeler üreten sanatçının 2006'da çıkarttığı Hal Asmar Ellonve, 2007'de çıkarttığı Shamat ve 2013'te çıkarttığı Ghazal El-Banat adlı 3 albümü bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 6. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement