6 Kişilik Aile, Kent Ortasında Sefaleti Yaşıyor - Son Dakika
Güncel

6 Kişilik Aile, Kent Ortasında Sefaleti Yaşıyor

6 Kişilik Aile, Kent Ortasında Sefaleti Yaşıyor

Sivas'ta bir çiftlikteki 2 odalı harap haldeki müştemilatta kalan 6 kişilik Kaya Ailesi, çok zor şartlarda yaşamlarını sürdürüyor.

18.02.2015 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta bir çiftlikteki 2 odalı harap haldeki müştemilatta kalan 6 kişilik Kaya Ailesi, çok zor şartlarda yaşamlarını sürdürüyor. Cumhuriyet Üniversitesi ile şehir merkezini birbirine bağlayan Fadlum Köprüsü'nün inşaatı nedeniyle oturdukları yerin yıkılacak olması nedeniyle de aile sokakta kalma korkusu yaşıyor.

Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'ne bağlı Ortadirek Köyü'nde yaşayan Ahmet Kaya (66), 1982 yılında çalışmak için Sivas'a geldi. Bir süre burada gündelik işlerde çalışan Kaya, 1997 yılında Gülizar Kaya ile evlenerek Kardeşler Mahallesi'nde Nurettin Koçer'e ait bir çiftlikte işe başladı. Çiftliğin 2 odalı müştemilatına yerleşen Kaya çiftinin bu evlilikten, Yusuf (17), Abdulkadir (16), Sema (8) ve Türkan (5) isimlerini verdikleri 4 çocukları oldu. Ahmet Kaya, 2007 yılında işverenin SSK primlerinin yatırmadığını fark ederek iş mahkemesine başvurdu. Bunun üzerine işveren ile arası açılan Kaya, 8 yıldır mahkemeden sonuç alamadığı gibi işverenden de ücret alamadı. Mahkeme sonuçlanmadığı için aile mütştemilatta kalmaya devam etti. Yaşının ilerlemesi nedeniyle artık çalışamayan Ahmet Kaya, umudunu 8 yıldır sonuçlanmayan mahkemeye bağladı.

AİLESİNE DESTEK İÇİN OKULUNU BIRAKTI

Cumhuriyet Üniversitesi ile şehir merkezini birbirine bağlayan Fadlum Köprüsü'nün inşaatı nedeniyle müştemilatın yıkılacak olması aileye bir şok daha yaşattı. İş makinelerinin köprü ve yol yapımı sırasında yaptığı çalışmalar sırasında da iyi durumda olmayan müştemilatın duvarlarında derin çatlaklar oluştu. Tahta kapılı evin tek odasında soba yakarak ısınmaya çalışan aile, Sivas Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yakacak, Sivas Belediyesi bünyesindeki Hayat Ağacı Derneği'nden yiyecek desteği alarak yaşamını sürdürüyor.

3 yıl önce 60'ncı Yıl Ortaokulu'ndan mezun olan Yusuf Kaya ise lise eğitimini yarıda bırakarak ailesinin mücadelesine destek vermeye başladı. Yusuf Kaya, aynı mahalledeki bir besi çiftliğinde yevmiye karşılığı çobanlık ve hayvan bakıcılığı yaparak kardeşlerinin eğitimlerine devam etmesi için çaba harcıyor.

Yardımlarla ayakta durmaya çalıştıklarını anlatan Gülizar Kaya, "Çocuklarım için çok üzülüyorum, başkalarının eskilerini giyiyorlar. Mutfağımda su yok. Bulaşığımı banyoda yıkıyorum. Ben, eşim ve iki kızım yerde yatıyoruz" dedi. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 6 Kişilik Aile, Kent Ortasında Sefaleti Yaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement