6 Yıl Oldu, 22. Duruşmada da Karar Çıkmadı - Son Dakika
Güncel

6 Yıl Oldu, 22. Duruşmada da Karar Çıkmadı

6 Yıl Oldu, 22. Duruşmada da Karar Çıkmadı

30 Kasım 2007 tarihinde Atlesjet'in World Focus'tan kiraladığı İstanbul-Isparta seferini yapan yolcu uçağı Süleyman Demirel Havalimanı'na inişe geçtiği sırada Keçiborlu Türbetepe mevkinde düşmüş kazada 7'si mürettebat 57 kişi yaşamını yitirmişti.

22.10.2013 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Kasım 2007 tarihinde Atlesjet'in World Focus'tan kiraladığı İstanbul- Isparta seferini yapan yolcu uçağı Süleyman Demirel Havalimanı'na inişe geçtiği sırada Keçiborlu Türbetepe mevkinde düşmüş kazada 7'si mürettebat 57 kişi yaşamını yitirmişti. Kazayla ilgili davanın 22'nci duruşması Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme'ye Suat Yürekli'nin seminerde olması nedeniyle Ruhi Koyuncu başkanlık etti. Son duruşmaya sanıklardan hiçbiri katılmazken, 8 yolcu yakını ile sanık ve müşteki avukatları hazır bulundu

Mahkeme bir önceki duruşmada talimatla ifadesi alınan 8 tanığın beyanlarının okunmasıyla başladı.Ardından söz alan müşteki Avukatı Şehnaz Doğan Yüzer, tanık beyanlarına katılmadıklarını tanıkların ifadelerinin düşen uçakla olmadığını, tanıkların sivil havacılık kurallarına ilişkin ifadelerde bulunduklarını söyledi. Yüzer, kaza kırım raporlarına göre düşen uçağın bakımının düşmeden son bir ay içinde hiç bakımının yapılmadığını belirtirken, mahkemenin 20 tanıkla bu işi askıya almasının vicdanları rahatsız ettiğini söyledi.Yüzer, "Bu uçak Atlasjet tarafından dolmuş gibi çalıştırılmış bakımı yaptırılmamıştır. Tanıklar beyanlarında mükemmeli anlatmışlar. Ama biz düşen uçağı konuşuyoruz Artık mahkemeden vakit kaybetmeden bir karara varmasını istiyoruz. Düşen uçakla ilgili uçuş kayıtlarının (logbook) mahkemeye getirilmesini talep ediyoruz" dedi.

Sanık avukatları ise tanıkların beyanlarına katıldıklarını ve ifadesi alınmayan diğer tanıkların da dinlenmesini talep ettiler. İddia makamı diğer tanıkların ifadelerinin beklenmesini istedi. Mahkeme heyeti, geri kalan 9 tanığın daha talimatla alınacak ifadelerinin beklenmesine ve bir sonraki duruşmanın 21 Ocak 2014 tarihinde görülmesine karar verdi.

TEK İSTEDİĞİMİZ SORUMLULARIN BULUNMASI

Duruşma sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Avukat Şehnaz Doğan Yüzer, duruşmada söylediklerinin hiçbirinin afaki şeyler olmadığını belirterek, "Bu uçağın bakımının yapılmadığı Sivil Havacılık raporlarında var. Hele son bir ay dolmuş gibi çalıştırılmış. Evet tanıklar güzel konuşmuşlar. Sanıklar da güzel konuşuyorlar onlar da yasaları biliyorlar. Ama bizim konumuz düşen uçak. Bu uçağın bakımı yapıldıysa getirsinler belgesini koysunlar. Gerçekten üzülüyorum. Biz kimseyle kan davalı değiliz. Asıl olan yasaların uygulanması adaletin tecelli etmesi ve herkesin vicdanın rahat etmesi. Bizim tek isteğimiz sorumluların bulunması. Asıl olan bu uçağın kimin ihmaliyle düştüğünün ortaya çıkarılması ve sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz. Yargının da süratle sonuçlanmasını istiyoruz. 6 yıl oldu. Bu davada tanık dinlenmez. Tanıklar uçağın içindeki kişiler değil. Ama sanıkların dinlettiği tanıklar sivil havacılık kurallarını bize söylüyorlar. Biz acılı insanların artık daha fazla oyalanmamasını istiyoruz" dedi.

18 SANIK YARGILANIYOR

Davada dönemin Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıdru, kaza tarihinde genel müdür yardımcısı olan Oktay Erdağı, World Focus Havayolları Genel Müdürü Aydın Kızıltan, firma çalışanları Yavuz Yaşar, İsmail Taşdelen, Fikri Zafer Dinçer, Faruk Çağımnı, Şahin Tufan, Necati Küçük, Sinan Sevinç, Fevzi Yavuz ve Reşat Atalay ile Atlsajet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ali Ersoy, firma yöneticileri Tuncay Doğaner, Mehmet Şerif Erbilgin, Yavuz Çizmeci, Zeynel Gündoğ ve kazanın olduğu tarihte havalimanında hava trafik kontrolörü olarak görev yapan Hilmi Tülemen sanık olarak 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verme' suçundan 2-15 yıl hapis cezası istemiyle yargılanıyor. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 6 Yıl Oldu, 22. Duruşmada da Karar Çıkmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement