60 Sihirli Dokunuş" Sanatseverlerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

60 Sihirli Dokunuş" Sanatseverlerle Buluştu

Küçükçekmece Belediyesi, klasik sanatların duayen ustalarının eserlerini ‘60 Sihirli Dokunuş’ isimli sergide bir araya getirdi.

23.04.2015 10:40

Küçükçekmece Belediyesi, klasik sanatların duayen ustalarının eserlerini '60 Sihirli Dokunuş' isimli sergide bir araya getirdi. Birbirinden ünlü usta sanatçıların eserlerinin görücüye çıktığı sergi, sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.

Küçükçekmece Belediyesi, klasik sanatların duayen ustalarının eserlerini Dolmabahçe Milli Saraylar Sanat Galerisi'nde düzenlediği '60 Sihirli Dokunuş' isimli sergide bir araya getirdi. Her biri çalıştıkları sanat dallarının ustası olan sanatçıları ve kılavuz niteliğindeki nadide eserlerini aynı zeminde buluşturan sergi sanatseverler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Hat, tezhip, minyatür ve ebru dallarında sergilenen eserler sanatseverler tarafından büyük beğeni topladı.

Sanatsal etkinliklere her zaman önem ve destek verdiğini belirten Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, "Bugün burada birbirinden değerli 60 sanatçımızın geleneksel sanatlarla ilgili eserlerini hep birlikte izliyoruz. Bu kadar büyük bir ilginin, bu kadar büyük bir katılımın olması gerçekten hepimiz için gurur verici. Çünkü geleneksel sanatlar birçok kişinin geleneksel lafını duyar duymaz burun kıvırdıkları bir konu. O yüzden biz Küçükçekmece Belediyesi olarak Geleneksel Sanatlar Akademimizle birlikte geleneksel sanatlarımızın daha geniş kesimler tarafından tanınması, bilinmesi ve yeni sanatçıların aramıza katılması anlamında yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Bu anlamda Küçükçekmece Belediyesi olarak geleneksel sanatlara küçükte olsa bir hayat öpücüğü verebildiğimiz için kendimizi şanslı hissediyoruz. Çünkü bize göre sanat ölmez ama sanata karşı ilgi ölebilir" dedi.

"BİZE DÜŞEN KLASİK SANATA KARŞI İLGİYİ ÖLDÜRMEMEK"

Başkan Karadeniz, "Bize düşen bu sanata karşı ilgiyi öldürmemek. Bunun için de özellikle geleneksel sanatlarımızdaki o ortaya çıkan birbirinden önemli eserlerin sanatseverlerle buluşabileceği ortamlara bir anlamda sponsorluk yapmak, destek olmak gerekir. Bunları yapmaktan da Küçükçekmece Belediyesi gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye konulu kültür çalışmalarını gelecek kuşaklar adına bir kültür hizmeti olarak yapmaya başladığını belirten sanatçı Nilgün Gencer ise, "Bu şehir serisi uzun yıllarımı aldı. Aşağı yukarı 20 yılda 40 parça oluşturabildim. Türkiye haritası da, bunları tamamlayamam korkusuyla hepsini bir arada şehri bitireyim dedi. Ben bu çalışmama 8 mevsim, bir resim diyorum. Çünkü bu eser benim iki yılımı ve 8 mevsimimi aldı benden. O mevsimleri yaşayamadım. Ama bu sanat dalı öyle bir tutku ki o mevsimleri yaşayamadığınız için üzülemiyorsunuz. Ortaya kalıcı bir şeyler çıkartmak adına, gelecek kuşaklar adına, hızla bozulan değerlerimizin günümüzde en azından bu şekilde, benim gördüğüm şekilde kalmasını istiyorum" diye konuştu.

Sergiye büyük önem verdiğini ve bu sergiye Ankara'dan katıldığını belirten tezhip hocası Memnune Birtank ise, "Bir eserle bu serginin içinde yer almak benim için çok gurur verici oldu. Çok güzel bir sergi olduğunu gördüm, mutluyum. Böylesine anlamlı bir etkinlikte bizleri bir araya getirdiği için Küçükçekmece Belediyesi'ne teşekkür ediyorum" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 60 Sihirli Dokunuş' Sanatseverlerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement