7'den 70'e Herkes Yenimahalle Pazarında - Son Dakika
Yerel

7'den 70'e Herkes Yenimahalle Pazarında

7\'den 70\'e Herkes Yenimahalle Pazarında

Yenimahalle Belediyesi’nin ilçenin merkezinde hizmete sunduğu Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisi’ne yeni alanlar eklendi.

24.09.2014 10:58

Yenimahalle Belediyesi'nin ilçenin merkezinde hizmete sunduğu Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisi'ne yeni alanlar eklendi. Pazar yerindeki dağınık alışveriş görüntüsüne son vererek vatandaşların pazar alışverişlerini keyfe dönüştüren tesise kazandırılan Sıcak Cam Atölyesi, Gençlik Merkezi, Kütüphane, YENİMEK Kurs Merkezi ile İkinci Bahar Kültür ve Dayanışma Merkezi törenle hizmete açıldı. Törene ev sahipliği yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, herkesin yaşamaktan mutlu olacağı bir Yenimahalle inşa ettiklerini belirterek vatandaşlara, "Bu alanlar sizlerin. Sizin bu mekanları büyük bir titizlikle hazırladık. Buralara sahip çıkın" diye seslendi.

7'den 70'e herkese hizmet verecek şekilde dizayn edilen Yenimahalle Belediyesi Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisi'ne yeni sosyal donatı alanları eklendi. Sıcak Cam Atölyesi, Gençlik Merkezi, YENİMEK Kurs Merkezi, Kütüphane ile İkinci Bahar Kültür ve Dayanışma Merkezi düzenlenen törenle Yenimahallelilere kapılarını açtı. Açılışlara Başkan Yaşar'ın yanı sıra CHP Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz, Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Başar Bal, Hüseyin Boran, Yaşar Neslihanoğlu, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan, CHP Yenimahalle İlçe Kadın Kolları Başkanı Hatice Yıldız, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. TUBİL Halk Dansları Topluluğu da gösterileriyle açılışa renk kattı.

"PAZARLARIN KADERİ DEĞİŞTİ"

Yenimahalle'nin kadınlarına, gençlerine, öğrencilerine, emeklilerine hizmet verecek çok önemli mekanların yapımını tamamladıklarını kaydeden Yaşar, "İlçemizi her yönüyle Türkiye'nin ender ilçelerinden biri haline getirmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. 52 yıldır Yenimahalle'de yaşıyorum. Geçen 5 yılda ilçemizin tarihine geçecek hizmetler yaptık. Bu dönemde de durmuyoruz. Bugün sadece Ankara'nın değil, Türkiye'nin örnek ilçelerinden biri haline geldik. Sadece bir gün halka hizmet veren pazar yerlerinin kaderini değiştirerek pazarları, 7 gün vatandaşa açtık. Şimdi de çok önemli açılışları hep birlikte gerçekleştiriyoruz" dedi.

"BU ALANLAR SİZLERİN"

30 Mart yerel seçimlerinde kendisini destekleyen vatandaşlara teşekkürlerini sunan Yaşar, "Omuzlarımdaki yükün ne kadar ağır olduğunu biliyorum. Bütün bu heyecanım onun için. Herkesin yaşamaktan mutlu olacağı, başı dik gezeceği bir Yenimahalle için çalışıyorum. Ötekileştirenlere karşı birleştirici olmak için bu hizmetleri yapıyorum. Bu alanlar sizlerin. Buralara sahip çıkın" dedi.

"BAŞKANIMIZIN COŞKUSUNDAN ETKİLENDİM"

CHP İl Başkanı Necati Yılmaz da, "Başkanımızın coşkusu ve ortaya koyduğu başarılardan beslendim etkilendim" dedi.

Başkan Yaşar'ın 30 Mart yerel seçimlerinde kolu bacağı budanmış bir Yenimahalle'den büyük bir zaferle çıktığını hatırlatan Yılmaz, "Şimdiye kadar yapılan hizmetler, gelecekte daha güzel işlerin yapılacağının habercisidir. Başkanımızı bu başarı öyküsünden dolayı kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Protokolle birlikte yeni sosyal alanların açılışlarını yapan Yaşar, konuklarına tesisleri gezdirdi. Gençlik Merkezi'nde Yılmaz'la birlikte langırt sehpasının başına geçen Yaşar, Sıcak Cam Atölyesi'nde de cama şekil verdi. 90 branşta eğitim verecek YENİMEK Kurs Merkezi'ni de misafirlerine gezdiren Yaşar, İkinci Bahar Kültür ve Dayanışma Merkezi'nde vatandaşlarla sohbet etti.

YENİMAHALLELİ PAZAR DA BULUŞACAK

Hizmete açılan sosyal alanlarla daha da canlanan Yenimahalle Belediyesi Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisi'nde yer alan kütüphanede öğrenciler, verimli vakit geçirirken, Yenimahalleliler hobi kurslarıyla hem öğrenecek hem de birer meslek sahibi olacak. İkinci Bahar Kültür ve Dayanışma Merkezi ise emeklilerin buluşma adresi olacak. Yeni dostlukların temellerinin atılacağı merkezde, keyifli sohbetler yapılacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 7'den 70'e Herkes Yenimahalle Pazarında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement