7. Fethiye Uluslararası Kültür ve Sanat Günleri", 7 Mayıs'ta Başlayacak - Son Dakika
Yerel

7. Fethiye Uluslararası Kültür ve Sanat Günleri", 7 Mayıs'ta Başlayacak

Etkinliklerde dünya müzikleri şenliği, resim atölyeleri, kitap fuarı, resim ve fotoğraf sergileri, şiir atölyeleri, imza günleri ve liselerarası kısa film çalışmalarının gösterimi yapılacak.

16.04.2014 12:29

"7. Fethiye Uluslararası Kültür ve Sanat Günleri"nin bu yıl 7-11 Mayıs tarihlerinde düzenleneceği bildirildi.

Fethiye Belediyesi, Fethiye Turizm, Tanıtım, Eğitim, Kültür ve Çevre Vakfı ve Fethiye Otelciler Birliği'nin katkılarıyla Fethiye Uluslararası Kültür ve Sanat Günleri Komitesi tarafından organize edilen kültür ve sanat günleri ile ilgili Amintas Kaya Mezarı'nda basın toplantısı düzenlendi.

Fethiye Uluslararası Kültür ve Sanat Günleri Komite Başkanı Mustafa Şıkman, gerçekleştirilen kültür ve sanat günlerini festivale dönüştürdüklerini söyledi.

Yıllardır yükselen başarılı bir grafikle etkinliklerini gerçekleştirdiklerini anlatan Şıkman, "Festivalimiz 7 Mayıs'ta ligde kalma mücadelesinden çıkacak Fethiyespor'un 81. kuruluş yıl dönümü kutlamalarıyla başlayacak. Kutlama, bizler için oldukça heyecan verici bir açılış olacak. Toplantıyı Amintas Kaya Mezarı'nda yapmamızın nedeni ise 'kültür ve sanat festivali' diyoruz. Onun için Amintas Kaya Mezarı'nın önünde böyle bir açıklama yapmak istedik" dedi.

Şıkman, Fethiye'de Amintas'ı aşan başka bir eser bulunmadığını, Likya döneminde el aletlerle ile yapılan kaya mezarının ilçenin simgesi konumunda olduğunu kaydetti.

Kültür ve sanatın bir ülke için vazgeçilmez olduğunu vurgulamak istediklerine işaret eden Şıkman, "Bir ülkenin ilerlemiş olması, kültürünün, yaşayan insanların sanata düşkünlüğü ve sanatı yüceltmeleriyle doğru orantılıdır. O yüzden Likyalılar, 3 bin yıl önce müthiş bir eser bırakmışlar, o eserleri geçebilecek daha iyi eserler yapılmasını diliyoruz" diye konuştu.

Şıkman, festivalin en önemli özelliğinin öğrencilere kültür ve sanatla dolu etkinlikler sunmak olduğunu, etkinliklerle gençlerin düşüncelerini aydınlatmak, yaratıcılıklarını ve sanata karşı sempatilerini kazanmalarını sağlamayı istediklerini vurguladı.

Etkinliklerde, dünya müzikleri şenliği, resim atölyeleri, kitap fuarı, resim ve fotoğraf sergileri, şiir atölyeleri, imza günleri ve liselerarası kısa film çalışmalarının gösterimi yapılacak. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 7. Fethiye Uluslararası Kültür ve Sanat Günleri', 7 Mayıs'ta Başlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement