7'nci Tüberküloz Sempozyumu" - Son Dakika
Güncel

7'nci Tüberküloz Sempozyumu"

KLİMİK Tüberküloz Çalışma Grubu ve YYÜ işbirliğiyle Van'da düzenlenen sempozyum başladı.

04.11.2014 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da, Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Tüberküloz Çalışma Grubu ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen "7'nci Tüberküloz Sempozyumu" başladı.

YYÜ Cengiz Andiç Konferans Salonu'nda Türkiye'nin değişik üniversitelerinden öğretim üyelerinin katılımıyla yapılan sempozyumun açılış törenine katılan Van Valisi Aydın Nezih Doğan, burada yaptığı konuşmada, dünyanın, Türkiye'nin ve bölgenin bir darboğazdan geçtiğini anımsatarak, bu geçiş sırasında herkesin, her sivil toplum kuruluşlarının alması gereken bir tavrın olduğunu bildirdi.

Van'ın da aralarında bulunduğu bölgede 6-7 Ekim'de bazı sorunların yaşandığını ve bu sorunlara karşı toplumsal duruş göstermek için çeşitli organizasyonların düzenlendiğini belirten Doğan, şöyle konuştu:

"Bu organizasyonların bir bölümü başarıyla gerçekleştirildi ama bazı organizasyonlar sadece güvenlik tehdidi nedeniyle yapılamadı. 6 Kasım'da Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'yle (TÜSİAD) Van'da bir toplantı yapacaktık. Bölgenin ekonomik kalkınması açısından önemli bir toplantıydı. TÜSİAD, bu toplantıyı güvenlik gerekçesiyle yapmaktan vazgeçti ama çok değerli hocalarımız, tüberkülozla ilgili bu organizasyonu yapılması gereken bir konu olarak algılayıp her şartta yapmayı kabul etti. Kendilerine teşekkür ederim. Huzur ancak böyle inşa edilir. Herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesiyle huzur inşa edilir."

Huzur ortamının tesis edilebilmesi için üniversitelerin alacağı sorumluluğun, kişilerin ya da derneklerin alacağı sorumluluktan çok daha ötede olması gerektiğini vurgulayan Doğan, toplumların bulundukları noktadan başka bir noktaya taşınmasındaki öncü rolün üniversitelere ait olduğuna dikkati çekti.

Van'da inşa etmek istedikleri huzur ortamı için üniversitenin organize ettiği etkinlik için bir araya geldiklerini dile getiren Doğan, kentte yaşanan sosyal türbülansın atlatılması için daha çok adımın atılması gerektiğine işaret etti.

YYÜ Rektörü Prof Dr. Peyami Battal ise üniversite olarak çok önemli bir sempozyumu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Battal, 1988 yılında tüberküloz hastalığı atlatan biri olarak bu toplantının kendisi için ayrı bir önem taşıdığını ifade ederek, "Tüberküloz hastalığıyla mücadeleye katkı sunan bütün bilim adamlarına teşekkür ediyorum. Sempozyumda öğretim üyelerimiz, alanında uzmanlaşmış hocalarımızın çok önemli sunumları olacak. Toplumlar çok daha iyi bilgilendirilmeli ve toplumun her kesimi bilinçlendirilmelidir. Sempozyumun hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından sempozyum bilimsel oturumlarla devam etti. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 7'nci Tüberküloz Sempozyumu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement