721 Liseli Projeleriyle Yarıştı - Son Dakika
Güncel

721 Liseli Projeleriyle Yarıştı

721 Liseli Projeleriyle Yarıştı

Bayer Türk'ün, öğrencilere bilimi sevdirerek onları yeni buluşlar yapmaya teşvik etmek ve yaratıcılıklarını pekiştirmek amacıyla bu yıl ikincisini düzenlediği 'Bayer Liseler Arası Bilim Yarışması'nın kazananları belli oldu.

30.04.2016 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayer Türk'ün, öğrencilere bilimi sevdirerek onları yeni buluşlar yapmaya teşvik etmek ve yaratıcılıklarını pekiştirmek amacıyla bu yıl ikincisini düzenlediği 'Bayer Liseler Arası Bilim Yarışması'nın kazananları belli oldu. Yarışmada ilk üç dereceyi alan öğrenci ve okullar akademisyenlerin oluşturduğu jüri tarafından belirlenirken, şirket çalışanları tarafından seçilen bir ekip de Bayer Özel Ödülü'ne layık bulundu.

Değerlendirme sonucunda birinciliği, 'Radyasyona Karşı Zırh: Alfa-sepiyolit' projesi ile radyasyona karşı nükleer tesislerde izolasyon materyali; hava ve uzay araçlarında da zırh niteliğinde kullanılabilecek kaplama malzemesi geliştiren Işıklar Askeri Hava Lisesi öğrencileri Bedirhan Gergin ve Hüseyin Serhat Arıkan kazandı. İkinciliği, 'Görme Engelli Bireyler İçin Okuma Cihazı' projesi ile görme engelli bireylere elektronik ortamda e-kitaplar aracılığıyla kitap okuyabilme olanağı tanıyan cihaz geliştiren Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Nureddin Kamadan ve Muhammed İkbal Baykal aldı. Üçüncülük ödülü 'Eye Blink' isimli proje ile kamera sensörü aracılığıyla konuşma engelli bireylere göz kırparak kendilerini ifade edebilme imkanı tanıyan bir cihaz geliştiren Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri Muhammed Yusuf Efe ve Arda Aydın'ın oldu.

Bayer Özel Ödülü'nü ise 'Alterna-Tesla' isimli proje ile herhangi bir yenilebilir enerji kaynağıyla şarj edilebilen ve 7-10 yıl arası ömrü olan, taşınabilir enerji cihazı geliştiren Ulus Özel Musevi Lisesi öğrencisi Yosi Kohen Kutucu almaya hak kazandı. Bayer Liseler Arası Bilim Yarışması'na ikinci yılında 721 öğrenci 421 projeyle başvurdu. Ödül alan projelerin dışında ilk 10'a kalarak finalde yarışan diğer altı proje ise şunlar Açıklaması

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel 721 Liseli Projeleriyle Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement