769 Yıllık Tarihi Hamamda Banyo Keyfi - Son Dakika
Güncel

769 Yıllık Tarihi Hamamda Banyo Keyfi

769 Yıllık Tarihi Hamamda Banyo Keyfi

Denizli'nin Selçuklular dönemindeki ilk valisi Esedüddin Ayaz tarafından temeli atılan, ardından göreve gelen Vali Seyfettin Karasungur tarafından 1246 yılında tamamlanarak hizmete açılan tarihi Germiyanoğulları Hamamı, halen hizmet veriyor.

23.06.2015 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'nin Selçuklular dönemindeki ilk valisi Esedüddin Ayaz tarafından temeli atılan, ardından göreve gelen Vali Seyfettin Karasungur tarafından 1246 yılında tamamlanarak hizmete açılan tarihi Germiyanoğulları Hamamı, halen hizmet veriyor.

Türk hamamı mimarisi geleneğiyle yapılan Germiyanoğulları Hamamı'nın 50 yıldır işletmesini Çelik Ailesi yapıyor. 19'uncu yüzyıldaki depremde önemli bölümü yıkılan hamam, aslına uygun olarak yeniden inşa edildi. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün mülk sahibi olduğu hamam, 9 yıl önce doğal yapısına uygun olarak restore ettirildi. Denizlili'lerin 769 yıldır tarihi hamamda yıkandığını söyleyen işletmeci Şaban Çelik, " Yıldırım Beyazıt'ı esir alan Timur, Anadolu'ya geldiğinde bizim hamamda yıkanmış. Ortaçağ'ın en büyük seyyahı İbn-i Batuta ile Evliya Çelebi de Germiyanoğulları Hamamı'nda yıkanmış. Bu hamam, Denizli'de Türk tarihinin en önemli değerlerinden biridir. Göbektaşı, buhar odası, havuzlar, masaj odası, sauna ve dinlenme salonuyla hamamımız hizmet veriyor" dedi.

DENİZLİ'DE 2 HAMAM VAR

Denizli'de iki hamam olduğunu kaydeden Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

"1 milyona yakın (978 bin 700) nüfusu olan Denizli'de sadece iki hamam var. Tarihi Germiyanoğulları Hamamı'nda hamam kültürünü yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Germiyanoğulları Hamamı'nın tanıtımını etkili bir şekilde yapınca son yıllarda Denizli'de hamam kültürünün yeniden oluşturma adına önemli adımlar attık. Sadece yöre halkı değil, kent dışından Denizli'ye gelen insanlar da merak edip, tarihi hamamda yıkanmaya başladı. Dile kolay tam 769 yıl önce Karasurgur tarafından yaptırılan hamam hala ayakta ve insanlar yıkanmaya devam ediyor." - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 769 Yıllık Tarihi Hamamda Banyo Keyfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement