79 Köyün Yolu Yeniden Açıldı - Son Dakika
Yerel

79 Köyün Yolu Yeniden Açıldı

79 Köyün Yolu Yeniden Açıldı

Batman'da, heyelan nedeniyle kapanan 79 köyün yolu İl Özel İdare Ekipleri tarafından yeniden açıldı.

03.11.2015 09:08  Güncelleme: 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'da, heyelan nedeniyle 79 köy yolu kapanmıştı.İl Özel İdare Ekipleri tarafından kapanan köy yolları yeniden açıldı.

Açılan köy yollarında 61 personel ve 30 iş makinesinin çalıştığını belirten Batman İl Özel İdare Genel Sekreterliği, heyelan nedeniyle bozulan yolların yeniden yapıldığını belirtti.

Köy yolları ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Özel İdare yetkilileri,

"26.10.2015 ile 31.10.2015 tarihleri arasında ilimiz genelinde etkili olan yağış nedeniyle köy yollarımızda meydana gelen heyelan ve sel sularının yapmış olduğu tahribat ve bozulmaların onarılması ve köy yollarının ulaşıma açılması için ilçelerimizde bulunan yol yapım ve onarım ekiplerimiz aralıksız çalışarak ulaşıma açmıştır. Vatandaşlarımızın yol ve ulaşım hizmetleri sağlıklı bir şekilde sağlanmış olup, 1 Kasım 2015 günü köylerimizde oy kullanacak vatandaşlarımızın ulaşımı gerçekleşmiş olup ayrıca heyelan temizleme çalışmaları esnasında arazide çalışan araçlarımızdan arızalanan iş makinelerine mobil tamir ekiplerimiz zamanında müdahale ederek arızaları gidermiştir. Geçtiğimiz günlerde etkili olan yağış sonucu; Beşiri ilçemizde 3 köy 12 km. yol, Gercüş ilçemizde 5 köy 13 km. yol, Kozluk ilçemizde 27 köy 157 km. yol, Sason ilçemizde 44 köy 367 km. yol İl Özel İdaresi Yol Yapım ve Onarım Ekiplerince toplamda 61 personel ve 30 adet iş makinesi ile toplam 79 köy ve 549 km. köy yolu heyelandan temizlenerek ulaşıma açılmıştır. Ayrıca seçim gününde herhangi bir köy yolu kapanması yaşanmamış olup olası bir yağış nedeni ile ilçelerimizdeki ekiplerimiz hazır bulundurulmuştur" şeklinde bilgi verdiler.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 79 Köyün Yolu Yeniden Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement