86 Yaşında 30 Yıldır Saz Çalıp, Türkü Söylüyor - Son Dakika
Güncel

86 Yaşında 30 Yıldır Saz Çalıp, Türkü Söylüyor

86 Yaşında 30 Yıldır Saz Çalıp, Türkü Söylüyor

Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Karakale köyünde yaşayan ve 30 yıl önce eşini kaybettikten sonra saz çalmaya başlayan İsmail Gülen, köylüler tarafından çok seviliyor.

18.02.2015 11:14  Güncelleme: 11:28

Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Karakale köyünde yaşayan ve 30 yıl önce eşini kaybettikten sonra saz çalmaya başlayan 86 yaşındaki İsmail Gülen, köylüler tarafından çok seviliyor.

Arpaçay'a 17 kilometre uzaklıktaki 52 hane ve 406 nüfuslu Karakale köyünün en yaşlılarından olan İsmail Gülen; sazı, şakaları ve taktığı kravatlarla köylülerine örnek oluyor. Eşi Saçtı Gülen'i 30 yıl önce kaybeden 6 çocuk babası İsmail Gülen, bu tarihten sonra saz çalıp türkü söylemeye başladı. Şakacı tavırları ile de köylünün gözbebeği olan İsmail Gülen, yaşına rağmen güçlü hafızası ile de dikkat çekiyor. Cuma namazlarına kravatsız gitmediğini söyleyen İsmail Gülen, "Uzun yıllar büyük illerde çalıştım. 120 kravatım var. Eski kravatlarımı bile halen saklıyorum. Ekmeğim yoktu ama kravatım vardı. Gençlere tavsiyem, anne ve babanıza hürmet edin. Komşunuzla iyi geçinin. Soskertli Aşık Mehmet'in çıraklığını yaptım. Saz çalmayı ve türkü söylemeyi ondan öğrendim. Saz çalınca gençleşiyorum. Çoğu adam iki adım atamıyor ama ben her türlü işi yaparım. Hafızam da çok iyidir. O yıllarda çok imkan yoktu. Ben köyde en iyi tırpan çekenlerden biriydim. Devletimiz çok iyi bakıyor yaşlılara. Maaş veriyor, hastane var. Devletimiz bizi hür ve özgür yaşatıyori" diye konuştu. - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 86 Yaşında 30 Yıldır Saz Çalıp, Türkü Söylüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement