9. Cumhurbaşkanı Demirel'in Vefatı - Son Dakika
Güncel

9. Cumhurbaşkanı Demirel'in Vefatı

Eski bakanlardan Mehmet Keçeciler, "Demirel deyince bizim neslin aklına Boğaz Köprüsü gelir, köyde yanan ışık gelir, köylüye uzanan yol gelir" dedi.

17.06.2015 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski bakanlardan Mehmet Keçeciler, "Demirel deyince bizim neslin aklına Boğaz Köprüsü gelir, köyde yanan ışık gelir, köylüye uzanan yol gelir" dedi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatının ardından Güven Hastanesi'ne taziye ziyaretine gelen Anavatan Partisi'nin kurucu üyelerinden Konya eski milletvekili Mehmet Keçeciler, Demirel'i daha önce de hastanede ziyaret ettiğini belirterek, rahatsızlığının ciddi boyutta olduğunu doktorlardan öğrendiğini kaydetti.

Demirel'in Türk siyasi tarihinde çok derin izler bırakacağını belirten Keçeciler, şunları kaydetti:

"Demirel, modern Türkiye'nin kurulmasında, gelişmesinde büyük emekleri olan bir devlet adamımızdır. Kendisiyle zaman zaman rakip olduk, acı tatlı hatıralarımız vardır. Demirel deyince bizim neslin aklına Boğaz Köprüsü gelir, köyde yanan ışık gelir, köylüye uzanan yol gelir. Halka çok sağlıklı şekilde hitap eden ve kendisini anlatan bir siyasetçi gelir. Konya'da miting yapıyordu ve ben de bir lise talebesi olarak mitingini dinliyordum. O sırada yağmur yağdı. Yağmur yağar yağmaz şunu söyledi. 'Konya'ya yağmur yağarken sevinmeyen bizden değildir. Bu vatanı sevmiyor demektir' dedi. Bütün Konya'nın kalbini fethetmiş demektir. Çok orijinal konuşmaları vardı. Allah gani gani rahmet eylesin"

Bu arada Güven Hastanesi'nin önündeki bayraklar, Demirel'in vefatı nedeniyle yarıya indirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 9. Cumhurbaşkanı Demirel'in Vefatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement