Aa'dan Lübnanlı Gazetecilere Eğitim Programı - Son Dakika
Güncel

Aa'dan Lübnanlı Gazetecilere Eğitim Programı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Eğitim programına katılan gazetecilerin video gösterimini izlemesi AA Haber Akademisi Koordinatör Yardımcısı Hayri Çetinkuş'un gazetecilere hitaben konuşması AA Dünya Dilleri Yayın Yönetmeni Mehmet Öztürk'ün konuşması AA'dan Lübnanlı gazetecilere eğitim programı Anadolu Ajansı Haber Akademisi, 15 Lübnanlı gazeteciye Ankara'da eğitim programı düzenliyor AA Dünya Dilleri Yayın Yönetmeni Öztürk: "Eğitim programının amacı, Anadolu Ajansı'nın yerel ve küresel tecrübesini Lübnanlı gazetecilerle paylaşmak" Anadolu Ajansı (AA) Haber Akademisi ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliğinde, 15 Lübnanlı gazeteciye yönelik eğitim programı Ankara'da başladı.

25.04.2016 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Eğitim programına katılan gazetecilerin video gösterimini izlemesi

AA Haber Akademisi Koordinatör Yardımcısı Hayri Çetinkuş'un gazetecilere hitaben konuşması

AA Dünya Dilleri Yayın Yönetmeni Mehmet Öztürk'ün konuşması

AA'dan Lübnanlı gazetecilere eğitim programı

Anadolu Ajansı Haber Akademisi, 15 Lübnanlı gazeteciye Ankara'da eğitim programı düzenliyor

AA Dünya Dilleri Yayın Yönetmeni Öztürk:

"Eğitim programının amacı, Anadolu Ajansı'nın yerel ve küresel tecrübesini Lübnanlı gazetecilerle paylaşmak"

Anadolu Ajansı (AA) Haber Akademisi ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliğinde, 15 Lübnanlı gazeteciye yönelik eğitim programı Ankara'da başladı.

AA'nın Uluslararası Gazetecilik Eğitimi çerçevesinde düzenlenen programda, Lübnan'ın farklı bölgelerinde saha çalışmalarını yürüten gazeteci ve televizyon programcılarına, fotoğraf ve video çekimi, görüntü gönderme teknikleri, yeni medya anlayışı ve yerel haberlerin yapımında insan merkezli habercilik gibi özel bilgi ve pratik gerektiren alanlara yönelik eğitim veriliyor.

AA Dünya Dilleri Yayın Yönetmeni Mehmet Öztürk, AA'nın yerel ve uluslararası alanda eğitim programlarına öncülük etmeye devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Lübnan, çok zengin bir kültüre sahip ve eğitim programına da ülkenin en etkin medya kuruluşlarından gazeteciler katılıyor. Programın amacı, Anadolu Ajansı'nın yerel ve küresel tecrübesini Lübnanlı gazetecilerle paylaşmak. Bu eğitimin her iki tarafın yararına olan bir özelliği de katılımcı gazetecilere deneyimlerini birbiriyle paylaşma imkanı sunmasıdır."

AA Haber Akademisi Koordinatör Yardımcısı Hayri Çetinkuş da "Din, milliyet, renk ve mezhep gözetmeksizin Ortadoğu bizim için çok önemli." dedi.

Çetinkuş, katılımcıların eğitim programı kapsamında AA Genel Müdürlüğünün yanı sıra Türkiye Radyo Televizyon Kurumunu (TRT), Dışişleri Bakanlığını ve Diyanet İşleri Başkanlığını ziyaret edeceklerini bildirdi.

Katılımcılardan, Lübnan'da Fransızca yayım yapan bir dergide çalışan Maria Joumaa, "Bu eğitim bizim için iyi bir deneyim olacak çünkü Anadolu Ajansı, dünya çapında tanınıyor, bu da beni çok heyecanlandırıyor. Benim için çok ilginç bir deneyim olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Eğitime katılan Nour Charaf, "Mesleğe dair daha fazla şey öğrenmek istiyorum. Bu programın, gazetecilik alanına ilişkin ufkumuzu genişleteceğini düşünüyorum." dedi.

Altı gün sürecek programda, katılımcılara 35 saat pratik ve teorik ders verilecek. Eğitimi başarıyla tamamlayanlar, sertifika ile ödüllendirilecek.

Aa\'dan Lübnanlı Gazetecilere Eğitim Programı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa'dan Lübnanlı Gazetecilere Eğitim Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement