Aa Objektifinden Fetö'nün Darbe Girişimi" - Son Dakika
Güncel

Aa Objektifinden Fetö'nün Darbe Girişimi"

Anadolu Ajansı (AA) ve Ankara Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen "AA Objektifinden FETÖ'nün Darbe Girişimi" fotoğraf sergisi açıldı.

12.08.2016 17:31

Anadolu Ajansı (AA) ve Ankara Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen "AA Objektifinden FETÖ'nün Darbe Girişimi" fotoğraf sergisi açıldı. Sergi, 26 Ağustos'a kadar halka açık olacak.

Güvenpark Sanat Galerisi'ndeki serginin açılış törenine, AA Kurumsal İletişim Direktörü Esra Kireçci, AA Fotoğraf Editörü Fırat Yurdakul, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Aluç, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halka İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Kireçci, AA olarak bu serginin bir parçası olmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile de benzer bir organizasyon gerçekleştirdiklerini belirten Kireçci, "Orada da 3 metro durağında, en çok ziyaret edilen metro duraklarında sergi açtık. Bu milli bir mesele olduğu için bizden fotoğraf, görüntü talep eden bütün kurum ve kuruluşlara elimizden geldiğince her türlü yardımı yapıyoruz." dedi.

Kireçci, sergi açmayı düşünen kurum ve kuruluşlar irtibata geçtiği takdirde gerekli yardımları yapacaklarını bildirdi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde kitap hazırlandığını anımsatan Kireçci, "demokrasi nöbetleri" sırasında meydanlarda dağıtılan bu kitaba, AA'nın internet sitesinden ulaşılabileceğini vurguladı.

Darbe girişimine ilişkin materyallerden oluşan kitabın mümkün olduğunca çok vatandaş tarafından okunmasını istediklerini kaydeden Kireçci, "Bütün AA çalışanlarına, foto muhabirlerine, muhabirlerine, bu süreçte emeği geçen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aluç da yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un tarihe Türk milletinin şanlı direnişiyle geçtiğini söyledi.

Herkesin 15 Temmuz'da bir sınav verdiğini dile getiren Aluç, "Bürokratıyla, askeriyle, polisiyle, basınıyla ve sade vatandaşıyla herkes bir sınav verdi. 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece Türk halkı sokaklardaydı. Bu darbe girişimine karşı amansız bir mücadele verdik." ifadesini kullandı.

Aluç, yaşanan mücadelenin nesilden nesile aktarılması gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bugün artık herkes bir muhabir konumunda. Her akşam televizyon ekranlarında görüyoruz, bir destanı dinliyoruz. Bunlar hep cep telefonlarıyla, amatörce çekilen görüntülerin hikayesi. Bu konuda çok ciddi bir arşiv de oluştu, inşallah belgesellere dönüşecek fakat Anadolu Ajansımızın profesyonel çekimleriyle o güne ait izleri bulacağınız bu sergi, inşallah 26 Ağustos'a kadar açık duracak ve bunlar artık tarihin sayfasında da yerini alacak. Bu güzel fotoğraflarla bizi buluşturan AA'mıza, bunların sergilenmesinde emeği geçen basın yayın ve halka ilişkiler daire başkanlığımıza, personeline teşekkürlerimi sunuyorum."

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halka İlişkiler Daire Başkanı Tekcan ise AA foto muhabirlerinin darbe girişimi sırasında çektiği fotoğraflardan oluşan serginin, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen işgal girişiminde yaşananları unutturmamak için düzenlendiğini söyledi.

Darbe girişimini vatandaşların püskürttüğünü anımsatan Tekcan, "Ankara Büyükşehir Belediyesi adına bu kahraman millete teşekkür ediyorum. Bunların yaptığı bu kepazeliği, bu rezilliği unutmayacağız, unutturmayacağız." dedi.

Tekcan, AA'nın katkılarıyla Güvenpark Sanat Galerisi ve Metro'da açılan serginin ardından, darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit düşen vatandaşların fotoğraflarını da sergileyeceklerini bildirdi.

Konuşmaların sonrasında, AA yöneticileri ile büyükşehir belediyesi yetkilileri serginin açılış kurdelesini kesti. Açılışın ardından davetliler sergiyi gezdi, fotoğrafları inceledi. AA Fotoğraf Editörü Fırat Yurdakul, sergiyi gezen davetlilere, fotoğrafların hikayelerini anlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa Objektifinden Fetö'nün Darbe Girişimi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement