AB Bakanı Bozkır Romanya'ya Gidecek - Son Dakika
Politika

AB Bakanı Bozkır Romanya'ya Gidecek

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na refakaten 10 Şubat 2016 tarihinde Hollanda ziyaretinin ardından resmi temaslarda bulunmak üzere 11-12 Şubat 2016 tarihlerinde Bükreş’e geçecek.

10.02.2016 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na refakaten 10 Şubat 2016 tarihinde Hollanda ziyaretinin ardından resmi temaslarda bulunmak üzere 11-12 Şubat 2016 tarihlerinde Bükreş'e geçecek.

AB Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır'ın Bükreş temasları kapsamında Romanya Parlamentosu Başkanı Valeriu Ştefan Zgonea tarafından kabul edileceği ve Romanya Dışişleri Bakanı Lazar Comanescu ile bir görüşme gerçekleştireceği belirtildi. Romanya Parlamentosu'nda Dışişleri ve AB Komisyonları Başkan ve üyeleri ile biraraya gelecek olan Bakan Bozkır'ın Romanya Senatosu Başkanı Calin Popescu Tariceanu, Dışişleri Bakanı Lazar Comanescu ve Romanya'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Sekreteri George Ciamba ile çalışma yemeklerinde biraraya geleceği bildirildi. Bakan Bozkır'ın ziyareti kapsamında Bükreş Atatürk Büstü önünde ve Türk Şehitliği'nde gerçekleştirilecek törenlere katılacağı, Romanya Türk İşadamları Derneği Genel Merkezi'ni ziyaret ederek Türk iş adamları ile de biraraya geleceği kaydedildi. Bozkır'ın Bükreş temaslarında Türkiye-Romanya ikili ilişkileri, AB müzakere süreci ve göç ile terörle mücadele gibi güncel gündem maddeleri hakkında görüş alışverişinde bulunulacağı ifade edildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AB Bakanı Bozkır Romanya'ya Gidecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement