AB Bakanı Çavuşoğlu, TÜMSİAD heyetini kabul etti - - Son Dakika
Güncel

AB Bakanı Çavuşoğlu, TÜMSİAD heyetini kabul etti -

AB Bakanı Çavuşoğlu, TÜMSİAD heyetini kabul etti -

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, bakanlık olarak 2014'ü "AB yılı" haline getirmek için iş dünyası, sendikalar ve tüm sivil toplum örgütleriyle yoğun bir işbirliği içinde olduklarını söyledi.

18.02.2014 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, bakanlık olarak 2014'ü "AB yılı" haline getirmek için iş dünyası, sendikalar ve tüm sivil toplum örgütleriyle yoğun bir işbirliği içinde olduklarını söyledi.

Bakan Çavuşoğlu, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Hasan Sert ve beraberindeki heyeti AB Bakanlığı'nda kabul etti.

Çavuşoğlu, görüşme öncesinde yaptığı konuşmada, daha önceki görevleri sırasında da sivil toplum kuruluşları ile yakın işbirliği içinde çalıştığını belirterek, "TÜMSİAD, Türkiye'nin AB sürecine tam destek veriyor ve Türkiye'nin Avrupa'da daha iyi anlatılması için, özellikle Türkiye'nin Avrupa'daki imajı için TÜMSİAD'ın Türkiye'deki yapılanmasıyla beraber Avrupa'daki yapılanması da çok aktif bir rol oynamaktadır" dedi.

"İş dünyası, sendikalar ve tüm sivil toplum örgütleriyle yoğun bir işbirliği ve çalışma içindeyiz ki, 2014 yılın Sayın Başbakanımızın da söylediği gibi AB yılı olarak değerlendirelim" diye konuşan Çavuşoğlu, sivil toplum örgütlerinin reform sürecine de destek verdiklerine dikkati çekerek, bu desteğin sürece ivme kazandıracağını vurguladı.

- "Ayrımcılık bize bir kar getirmeyecek" -

TÜMSİAD Genel Başkanı Sert de Türkiye'nin son dönemde parlayan bir yıldız olduğunu belirterek, bu durumun ülkedeki huzur ve istikrar ortamından kaynaklandığını ifade etti.

Sert, "Siyasi istikrarın, huzurun, güvenin devam etmesi durumunda ülke ekonomilerinin gelişeceğini düşünüyoruz. Bundan dolayı TÜMSİAD olarak herhangi bir ayrımcılık, grupçuluk, hizipçilik yapmadan devlet, siyaset, bürokrasi, iş dünyası ve STK'lar ile birlikte hareket ederek ancak bu kalkınma hızının devam edeceğini düşünüyoruz" dedi.

Türkiye'nin dünyaya açılan konumunun önemine işaret eden Sert, "Hemen yanımızda duran yaşlanmış kıta Avrupa'nın önemi göz ardı edilemez bir gerçektir. Özellikle bu noktada Türk dünyasının AB'de varoluşunun desteklenmesi gerekiyor" diye konuştu.

TÜMSİAD'ın Avrupa'nın dört bir tarafında şubeler kurarak ve bir "Türk diasporası" oluşturarak başarılı çalışmalar yürüttüğünü kaydeden Sert, ülkenin son dönemde yakaladığı ivmenin korunması gerektiğinin de altını çizdi.

Sert, "Yüzyıldır elimize bir fırsat düştü. Bu fırsatı çok iyi değerlendireceğiz ya da heder edeceğiz. Biz bu fırsatın çok iyi şekilde değerlendirilmesinden yanayız. Bu da birlik ve beraberlikle olacak. Ayrımcılık bize bir kar getirmeyecek" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AB Bakanı Çavuşoğlu, TÜMSİAD heyetini kabul etti - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement