AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, Finlandiya'ya Gidiyor - Son Dakika
Güncel

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, Finlandiya'ya Gidiyor

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Finlandiya Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja'nın davetine icabetle resmi temaslarda bulunmak üzere yarın Finlandiya'nın başkenti Helsinki'ye gidecek.

24.02.2015 10:26

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Finlandiya Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja'nın davetine icabetle resmi temaslarda bulunmak üzere yarın Finlandiya'nın başkenti Helsinki'ye gidecek.

AB Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bozkır iki gün sürecek ziyaretinde, Finlandiya Parlamentosu Başkanı Eero Heinaluoma tarafından kabul edilecek, Dışişleri Bakanı Tuomioja ve Avrupa İşleri ve Dış Ticaret Bakanı Lenita Toivakka ile ayrı ayrı görüşecek.

Tuomioja'nın onuruna vereceği çalışma yemeğine de katılacak Bozkır, Finlandiya Parlamentosu Dışişleri ve AB Komiteleri oturumlarına katılarak üyelerine hitap edecek, ayrıca Komite Başkanlarıyla da görüşmelerde bulunacak.

Volkan Bozkır, Helsinki ziyareti çerçevesinde, Finlandiya'nın önde gelen düşünce kuruluşu "Paasikivi Society"nin düzenleyeceği toplantıda, "Turkey in Europe: Opportunities vs Challenges" başlıklı bir konuşma yapacak.

Finlandiya'da yaşayan Türk vatandaşlarıyla da biraraya gelecek Bozkır'ın ziyaretinde, Türkiye-AB ve Türkiye-Finlandiya ilişkileri hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, Finlandiya'ya Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement