AB'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Vize Yanıtı - Son Dakika
Güncel

AB'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Vize Yanıtı

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Hansjörg Haber, Erdoğan'ın "terör tanımı" ile ilgili sözlerine "Bu, bizim Türkiye'nin terörle mücadelesini inkar ettiğimiz anlamına gelmez" yanıtını verdi.

08.05.2016 23:42  Güncelleme: 07:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında "terör tanımı" tartışması yaşanıyor. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber, terörle mücadele konusunda Türkiye ile işbirliği içinde olduklarına dikkat çekti.

NTV'nin haberine göre Hansjörg Haber, "İşbirliği için hukuki dayanaklar arasında uyum olmak zorunda" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB'nin vize serbestesi için "terör tanımı değişmeli" talebine sert yanıt vermiş ve "Biz yolumuza gidiyoruz, sen de yoluna git" demişti.

Büyükelçi Haber, Erdoğan'ın bu sözleri için, "Bu, bizim Türkiye'nin terörle mücadelesini inkar ettiğimiz anlamına gelmez" şeklinde yanıt verdi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eyüp'te toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, vizelerin kaldırılması için terörle mücadele yasasının değiştirilmesini isteyen Avrupa Birliği'ne, "Teröristlere çadır kurdurtacaksın, onlara orada imkan sağlayacaksın ve bunu demokrasi adına yaptığını söyleyeceksin, bize de vize kaldıracağım bunun şartı şunu değiştirmen diyeceksin. Kusura bakma, biz yolumuza gidiyoruz sen de yoluna git." dedi.

AB\'den Cumhurbaşkanı Erdoğan\'a Vize Yanıtı

Son Dakika Güncel AB'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Vize Yanıtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement