Ashton: 'Türkiye'den Suriyeli Muhaliflere Destek' Kanıtı Yok - Son Dakika
Dünya

Ashton: 'Türkiye'den Suriyeli Muhaliflere Destek' Kanıtı Yok

Ashton: \'Türkiye\'den Suriyeli Muhaliflere Destek\' Kanıtı Yok

AB Yüksek Temsilcisi Ashton, Türkiye'nin Suriye'de muhalefette bulunan cihatçılara parasal destek verdiğine dair somut kanıt bulunmadığını bildirdi.

11.04.2014 12:26  Güncelleme: 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AB Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Türkiye'nin Suriye'de muhalefette bulunan cihatçılara parasal destek verdiği yönünde herhangi bir somut kanıt bulunmadığını bildirdi.

"TÜRK BİRLİKLERİ, IŞİD'İN SİLAHLI MİLİTANLARIYLA ÇATIŞTI"

Avrupa Parlamentosu'nun İtalyan ve Hristiyan Demokrat kanada mensup üyesi Sergio Silvestris verdiği soru önergesinde Türkiye'nin Suriyeli isyancılara parasal destek verdiği yolundaki söylentilerini hatırlattı. Şubat ayı başlarında bazı Türk birliklerinin cihatçı IŞİD'in silahlı militanlarıyla bir silahlı çatışmada bulundukları haberlerinin duyulduğunu, El Kaide'nin Türk Hükümetini İstanbul'da terörist saldırılarla tehdit ettiğini anlatan İtalyan vekil şu soruları yöneltti:

"TÜRK HÜKÜMETİ İNKAR ETSE DE PARASAL DESTEK VERİYOR"

"Türkiye'de artan tansiyona rağmen Hükümet bu tür ilişkilere dahil olduğunu inkar etse de Türk Hükümetinin Suriye iç savaşında rejim karşıtı savaşçılara parasal destek verdiği ve hatta bir miktar paranın İslami köktenci gruplara da gittiği söylentileri bulunmaktadır. Ankara'nın bölgede tek hâkim güç olma isteği gerekçesiyle böyle bir adım atılmış olabilir. Türkiye'nin pozisyonunun zaman zaman kararsız olduğu görülüyor ve bu AB ve katılım süreciyle ilişkileri üzerinde olumsuz etki yapabilir. Komisyon'un Türkiye'nin Suriye'deki İslamcı köktencilere para yardımı yaptığına ilişkin somut bir kanıt var mı? Komisyon Türk Hükümetiyle durumu tartışmayı ve belki de Türkiye'ye İslami terörizme karşı mücadelede yardım önermeyi planlıyor mu?"

ASHTON: SOMUT KANIT YOK

AB Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ise önergeye 10 Nisan 2014 Perşembe günü şu yanıtı verdi:

"Komisyon Sayın Üye'nin atıfta bulunduğu konu hakkında somut bir kanıta sahip değildir.

Bununla birlikte AB şu anda Türkiye ile Suriye'de savaşan aşırıların tüm AB Üye Devletleri ve Türkiye'ye artan tehdidine karşı işbirliğimizi nasıl en iyi şekilde geliştirebileceğimiz konusunda çok yakın müzakere içinde bulunuyor. Daha yakın işbirliği için somut önerileri belirlemeye yönelik bir bakış açısıyla etraflı uzman müzakereleri gerçekleşmiş ve yakın gelecekte de daha ileri temas planlanmaktadır.

Uluslararası terörizme karşı savaş aynı zamanda olağan AB/Türkiye terörizmle mücadele diyalogunun önemli bir özelliğidir. Ve AB ile Türkiye aynı zamanda BM'nin küresel terörizmle mücadele forumunda yakın işbirliği yapmaktadır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Ashton: 'Türkiye'den Suriyeli Muhaliflere Destek' Kanıtı Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Cuvaldız: Destek Veriyor Zaten Bağırıyor Ben Destekliyorum Diye, Parayıda Veriyordur Elbet, Herşeyi Sizinle Paylaşmak Zorunda Değil Hükümet.! 7 7 Yanıtla

Advertisement