AB'ye Üye Olana Kadar En İyi Şekilde Hazırlanıyoruz" - Son Dakika
Güncel

AB'ye Üye Olana Kadar En İyi Şekilde Hazırlanıyoruz"

AB\'ye Üye Olana Kadar En İyi Şekilde Hazırlanıyoruz"

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üye olana kadar en iyi şekilde hazırlandığını söyledi.

29.09.2014 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üye olana kadar en iyi şekilde hazırlandığını söyledi.

Bozkır, Dünya Ekonomik Forumu (WEF) toplantısında bir konuşma yaparak, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katacaklarının olduğunu belirterek, "Mesela Avrupa Birliği'nin dönüşebileceği şey bu noktada bir süper güç halini alabilir. Türkiye, süper güç dengesinin kayıp ayağı halini alabilir" dedi.

Bozkır, enerji kaynaklarının güvenli halde olduğundan emin olunması gerektiğini ifade ederek, "Güçlü bir pazara ihtiyacınız var. Genç nüfus gerekir, yetenekli ve sıkı çalışıyor olmaları gerekir. Güçlü bir orduya ihtiyacınız var" dedi ve ekledi:

"Bu dört öğeyi sayıyorum; çünkü, Türkiye bunları layıkıyla sağlayabilir. Avrupa Birliği de Türkiye'nin üyeliği doğrultusunda bunlardan faydalanabilir. Ne zaman üye oluruz diye kısa vadeli ya da uzun vadeli şekilde düşünmüyoruz. Ama o güne gelene kadar kendimizi en iyi şekilde hazırlayıp uygun hale gelmeyi hedefliyoruz. Eğer hazır ya da uygun değilsek Avrupa Birliği'de doğru resme bakacaktır ve avantajları görecektir." - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AB'ye Üye Olana Kadar En İyi Şekilde Hazırlanıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement