ABD Adana Başkonsolosundan Belediyeye Ziyaret - Son Dakika
Güncel

ABD Adana Başkonsolosundan Belediyeye Ziyaret

ABD Adana Baş Konsolosu John l. Espinoza ve ABD İstanbul konsolosluğunda görevli olan Brigid Ryan, Şırnak Belediyesine ziyaret gerçekleştirdi.

13.09.2014 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

John l. Espinoza burada Belediye Eş Başkanımız Av. Serhat Kadırhan tarafından karşılandı. Espinoza, belediyedeki görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'ye yeni gelerek göreve başladığını, çeşitli konularda bilgi almak için görev alanındaki illeri ziyaret ettiğini söyledi.

ABD Adana Konsolosu John l. Espinoza ve ABD İstanbul konsolosluğunda görevli olan Brigid Ryan, bölge gezisi kapsamında Şırnak Belediyesini ziyaret etti. Belediyede, Eş Başkanımız Serhat Kadırhan'la bir araya gelen Espinoza, son dönemlerde IŞİD saldırılarından kurtularak Kuzey Kürdistan'a gelen Ezidi yurttaşların durumuna da değinerek şu açıklamalarda bulundu. Bölge halkının Ezidi yurttaşlara göstermiş olduğu ilginin takdire şayan olduğunu vurgulayan Espinoza, ama bu hususta belediye ve halkın kendi imkanlarıyla bu kadar Ezidi yurttaşın ihtiyacını karşılamasının çok zor olduğunu söyleyerek, ABD ve Türkiye'nin de elinden gelen yardımı yapmaları gerektiğini söyledi.

Espinoza, "İki hafta önce bir grup arkadaşımızı Ezidilerin durumunu yakından takip etmeleri için bölgeye yolladık. Bilindiği gibi sınırın iki yakasında da Ezidi halkının koşulları pek iç açıcı deği. Bu kapsamda hem Birleşmiş Milletlerin hem de Türkiye hükümetinin Ezidi yurttaşlara destek vermesini istiyoruz" dedi.

Ziyaretin ardından ABD Adana Baş Konsolosu ve beraberindeki heyet bölgedeki gezilerine devam etmek üzere belediyeden ayrıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ABD Adana Başkonsolosundan Belediyeye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement