ABD Ankara Büyükelçisi: Bass Değerine Çok Layık Bir Halef - Son Dakika
Dünya

ABD Ankara Büyükelçisi: Bass Değerine Çok Layık Bir Halef

ABD Ankara Büyükelçisi: Bass Değerine Çok Layık Bir Halef

ABD Ankara Büyükelçisi Ricciardone, ABD Başkanı Obama tarafından onun yerine aday olarak gösterilen Bass için, "Değerine çok layık bir halef." dedi.

04.06.2014 10:03  Güncelleme: 10:02

Görev süresi gelecek ay sona erecek olan ABD Ankara Büyükleçisi Francis J. Ricciardone, ABD Başkanı Obama tarafından onun yerine aday olarak gösterilen John R. Bass için, "değerine çok layık bir halef" dedi. Bass'ın bölgede görev yapmış en kıdemli Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden biri olduğunu kaydeden Ricciardone, Bass'ı "Dışişleri Bakanı John Kerry'nin sağ kolu" olarak niteledi.

Gelecek ay görev süresi bitecek olan ABD Büyükelçisi Francis J.Ricciardone, ABD Başkanı Obama tarafından yerine aday gösterilen ABD Dışişleri Bakanlığı bakan özel kalemi John R. Bass ile ilgili Amerika'nın Sesine konuştu. Bass için "değerine çok layık bir halef" diyen Ricciardone, Bass'ın "hem meslektaşı, hem de dostu" olduğunu söyleyerek "kendisinin bölgede büyükelçilik yapmış en kıdemli Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden biri olduğunu" belirtti.

Bass "Dışişleri Bakanı Kerry'nin sağ kolu" ifadesini kullanan Ricciardone, " Beyaz Saray'ı, kurumlar arası işleyişi biliyor. Umarım Senato çok hızlı bir şekilde kendisini onaylar" diye konuştu.

-RICCIARDONE ATLANTIC COUNCIL'E GEÇİYOR-

Bass'ın görevi devralmasından sonra Ricciardone'nin Atlantic Council'in, Lübnan eski Başbakanı Refik Hariri'ye adanan Ortadoğu Merkezi'nin direktörlüğü görevine getirileceği ifade ediliyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya ABD Ankara Büyükelçisi: Bass Değerine Çok Layık Bir Halef - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement