ABD'de Atatürk Anıtı Coşkusu - Son Dakika
Güncel

ABD'de Atatürk Anıtı Coşkusu

ABD\'de Atatürk Anıtı Coşkusu

ABD'de Atatürk anıtı coşkusuNafiz ALBAYRAK New York, 20 Mayıs (DHA)Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında, ABD'de de büyük bir coşkuyla anıldı.

20.05.2016 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de Atatürk anıtı coşkusu

Nafiz ALBAYRAK New York, 20 Mayıs (DHA)

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında, ABD'de de büyük bir coşkuyla anıldı.

ABD'nin Connecticut eyaletine bağlı New Haven kentinde, Atatürk anıtı törenle açıldı.

Heykeltıraş Haluk Tezonar tarafından yapıldıktan sonra, yaklaşık 8 yıl önce Yalova Belediyesi tarafından bedel alınmaksızın ABD'de yaşayan bir kişi adına gönderilen anıt yıllarca havayolu ve kargo şirketlerinin depolarında kaldı.

Atatürk anıtının depolarda unutulmasına göz yummayan Feray Gökçek, elinden gelen tüm maddi ve manevi girişimlerde bulunarak anıtı alıp, evinin de içinde bulunduğu kendi arazisi içinde düzenlenen bir törenle kamuoyuna açtı.

Amerika Kemalistler Birliği Yönetim Kurulu üyesi olan Feray Gökçek'in bu girişimi, ABD'de yaşayan Türklerden de yoğun destek gördü. Törene, CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, ABD Kemalistler Birliği Eşref Bodur'un yanı sıra ABD'de değişik sivil toplum kuruluşlarını temsil eden kişiler de katıldı.

Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler adına saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı ile Amerikan Ulusal Marşının okunmasıyla başlayan törende, kısa bir konuşma yapan Feray Gökçek, 'Türkiye'de iktidar sahipleri bu ismi silmeye çalışıyor. Bu mümkün değildir, çünkü Atatürk gökyüzüdür. Bunlar emin olun ki geldikleri gibi gideceklerdir. Monarşi, oligarşi diktatörler doğurur, demokrasinin diktatör doğurduğu bizim ülkemizde görülmüştür. Bu bir araştırma konusudur dedi.

Törene katılan ABD CHP Temsilcisi Yurter Özcan da Türkiye'den uzakta yaşamalarına karşın Atatürk devrim ve ilkelerinden ödün vermeyeceklerini söyledi.

Türkiye'de gidişatın kötü olduğunu söyleyen Yurter, içinde bulunulan koşullar Atatürk devrimlerine bakılınca karamsarlığa düşmemek gerektiğinin de altını çizdi. Atatürk'ün sevdiği, Atatürk'ün gerçekleştirdiği devrimleri öven türkü ve şarkılarla açılışı yapılan görkemli anıtın ABD'de yaşayan tüm Türklere açık olduğunu belirten Feray Gökçek, DHA'ya yaptığı açıklamada anıtın dikilmesi konusunda tehditler aldığını ancak bunların kendisini yıldırmadığını söyledi.

Goruntu

Anitin acilis oncesi...

Genel ve detaylar..

KOnusmacilar...

Feray Gokcek rop...

(Tür: Dış)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ABD'de Atatürk Anıtı Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement