ABD'deki IŞİD Katliamının Ayrıntıları! FBI 2 Kere Sorgulamış - Son Dakika
Dünya

ABD'deki IŞİD Katliamının Ayrıntıları! FBI 2 Kere Sorgulamış

Afgan asıllı Omar Mateen, 911'i arayıp IŞİD'e bağlılık yemini ettiğini söyledikten sonra gay kulübü Pulse'a elinde 2 silahla girip ortalığı kan gölüne çevirdi. FBI'nın saldırganı 2 kez sorguladığı oraya çıktı.

13.06.2016 08:23  Güncelleme: 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin Florida eyaletindeki Orlando kentinde, Pulse Club isimli bir eşcinsel gece kulübünde düzenlenen saldırı sonucu 50 kişi hayatını kaybetti, 53 kişi yaralandı. ABD'yi derinden sarsan saldırıya ilişkin ayrıntılar da netleşmeye başladı.

ABD'DEKİ EN KANLI EYLEM

Yerel saatle 02.00'de başlayan olayda, kulübe üzerinde intihar yeleği, elinde biri AR-15 olmak üzere 2 silahla giren Afgan asıllı 29 yaşındaki Omar Siddiqui Mateen, silahlarını art arda ateşledi. Kulüpten çevreye de ateş açan Mateen, 3 saat sonra vurularak öldürüldü. ABD'deki en kanlı eylem olarak tarihe geçen saldırıyı IŞİD üstlendi.


BABASI KONUŞTU: 2 ERKEĞİ ÖPÜŞÜRKEN GÖRÜNCE SİNİRLENMİŞTİ AMA...

New York doğumlu, ceza adaleti önlisans mezunu, 1 çocuk babası Mateen'nin babası Mir Seddiqui, oğlunun birkaç ay önce 2 erkeği öpüşürken görünce sinirlendiğini ancak bunun dinle bir ilgisinin olmadığını söyledi.

Mir Seddiqui'nin de Taliban sempatizanı olduğu ve radikal fikirlere yer verdiği videoları bulunduğu ortaya çıktı. Florida'da yaşayan baba Mir Seddiqui'nin geçen yıl Afganistan'da düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olduğu belirtiliyor.

Mateen'nin boşandığı eşi Özbek asıllı Sitora Alisherzoda dayak yediği için eşinden ayrıldığını belirterek, "Şansım varmış ki ayrılmışız, beni de öldürebilirmiş" dedi.


FBI 2 KEZ SORGULAMIŞ

Daily Beast Dergisi'ne konuşan bir polis yetkilisi, Mateen'nin 2013 ve 2015'te 2 kez, Suriye'de kendini patlatan ilk ABD'li canlı bombayla bağlantısı nedeniyle "şüpheli" olarak sorgulandığını ancak dosyanın delil yetersizliğinden kapandığını açıkladı.


PARALI ASKERMİŞ

Uluslararası güvenlik firması G4S'te paralı asker olarak çalıştığı belirlenen Mateen'nin ateşli silah kullanma ruhsatının da bulunduğu kaydedildi.

Fox News Televizyonu'na konuşan FBI Ajanı Ronald Hopper, "Mateen daha önce de terör örgütleriyle bağlantılı tehditlerde bulunmuştu." dedi.


ANNEYE SON MESAJ: KULÜPTE VURULUYORUZ

Kulüpte saldırı sırasında içeride 320 kişinin bulunduğu, 30 kişinin banyoya saklanarak aileleriyle irtibata geçmeye çalıştığı bildirildi.


Olaydan sağ kurtulan bir görgü tanığı, saldırı anını "DJ kabini önünde ateş açtı. Bir dansçı yere yığıldı. O sırada saldırganın bulunduğu yerin arkasında olanlar kulüpten kaçabildi" diye anlattı.


Oğlu Eddie'yi kaybeden Mina Justice ise son mesajlaşmalarını paylaştı:

-Anne, seni seviyorum. Kulüpte vuruluyoruz.

-İyi misin?

-Banyoda rehin kaldık.

-Hangi kulüp? Neredesin?!

-Pulse. Polisi ara, hemen!

-Yaklaşıyor. Burada, bizi yakaladı. Ölüyorum.


ABD'DE BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ

Başkan Barack Obama, 50 kişinin öldüğü Orlando saldırısının ardından ülkedeki bayrakların yarıya indirilmesini emretti. Obama olayı, Amerikan tarihinin en kanlı silahlı saldırısı olarak niteledi.





ABD\'deki IŞİD Katliamının Ayrıntıları! FBI 2 Kere Sorgulamış

Son Dakika Dünya ABD'deki IŞİD Katliamının Ayrıntıları! FBI 2 Kere Sorgulamış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement