ABD'den Irak'a 2,7 Milyar Dolarlık Kredi - Son Dakika
Güncel

ABD'den Irak'a 2,7 Milyar Dolarlık Kredi

ABD'nin Irak'a mühimmat alımı ve bakımı için 2,7 milyar dolarlık kredi vermesini öngören anlaşmanın taraflar arasında imzalandığı bildirildi.

29.06.2016 18:44

ABD'nin Irak'a mühimmat alımı ve bakımı için 2,7 milyar dolarlık kredi vermesini öngören anlaşmanın taraflar arasında imzalandığı bildirildi.

ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Stuart Jones ile Irak Maliye Bakanı Hoşyar Zebari, Irak'a askeri teçhizat alımı ve bakımı için 2,7 milyar dolar kredi verilmesini öngören ortak niyet bildirisini imzaladı.

Açıklamaya göre, Büyükelçi Jones, Irak ordusunun kredinin sağlayacağı imkanlar ile mühimmat alabileceği, F-16 savaş uçakları, M1A1 tanklarının bakımını yapabileceğini belirterek, kredinin geri ödemesinin, bir yılı ödemesiz dönem olmak üzere sekiz yıl altı ayda tamamlanacağını kaydetti.

Irak Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Messal el-Alusi ise söz konusu kredi ile ordunun ABD'den gelişmiş silahlar alabileceğini ve terör örgütü DAEŞ'le mücadelede kullanılan mühimmatın servis hizmetinin sağlanacağını aktardı.

Irak'ın bazı bölgeleri, 2014 yılı ortalarından bu yana DAEŞ militanları ile ordu birlikleri arasındaki çatışmalara sahne oluyor. Ordu birliklerinin Şii, Sünni ve Kürtlerden oluşan grupların desteğiyle ülkenin farklı kentlerinde düzenlediği operasyon kapsamında, pek çok bölgenin DAEŞ'ten geri alındığı ifade ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'den Irak'a 2,7 Milyar Dolarlık Kredi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement