Beyaz Saray'dan Açıklama: Trump'ın Telefonu Referandumun Tanındığı Anlamına Gelmiyor - Son Dakika
Güncel

Beyaz Saray'dan Açıklama: Trump'ın Telefonu Referandumun Tanındığı Anlamına Gelmiyor

Beyaz Saray\'dan Açıklama: Trump\'ın Telefonu Referandumun Tanındığı Anlamına Gelmiyor

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Sarah Sanders, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aramasının sonuçların resmi olarak ABD tarafından tanındığı anlamına gelmediğini belirtti.

19.04.2017 08:53  Güncelleme: 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Sarah Sanders, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla aramasının "referandum zaferini" kutlamaktan çok, "NATO müttefiikliği ve Suriye konusunda görüşmek amacıyla" olduğunu açıkladı.

"REFERANDUMDAN ÖNEMLİSİ SURİYE"

Başkan Trump ile birlikte Wisconsin'e giderken, Air Force One adlı başkanlık uçağında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Şanders, "ABD Dışişleri Bakanlığı ve Beyaz Saray, referandum sonuçlarına ilişkin değerlendirmenin AGİT (Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı) ve öteki uluslararası gözlemcilerin raporunu açıklamalarından sonra yapacak." dedi.

Sarah, "Başkan Trump, Erdoğan'ı arayarak kutladı. Bu çelişkili bir durum değil mi?" sorusuna verdiği yanıtta, "Hiç de değil; yani Başkan tabii ki kutladı ama bundan daha büyük nokta ve öncelik, bir NATO müttefiği olarak ortak çıkarlardan bahsetmekti. Orta doğu sorunlu bir bölge ve Suriye gibi sorunlu bölgelerde çözüm arayışı için gerekli bir telefon konuşmasıydı" dedi.

"TELEFON, REFERANDUMUN TANINDIĞI ANLAMINA GELMİYOR"

"Referandumdan Erdoğan'ın daha fazla güç ve yetki ile çıkmasını Trump destekliyor mu?" sorusunaysa, "Trump'ın telefonunun böyle bir amaç taşımadığını ve destek anlamına gelmediği" şeklinde yanıt veren Sanders, telefonun sonuçların resmi olarak ABD tarafından tanındığı anlamına da gelmediğini belirtti.

"TRUMP ELBETTE DEMOKRASİYİ DESTEKLİYOR"

Sanders, gazetecilerin Erdoğan'ın yetkilerini çok tartışmalı bir biçimde genişlettiğini vurgulamaları ve "Başkan Trump'ın buna destek verip vermediğine" ilişkin soruya da, "Sanmıyorum; dediğim gibi, telefon görüşmesinin amacı da bu değildi. Başkan'ın pozisyonu bu değil ve elbette demokrasiyi destekliyor ve böyle bir beklentisi var. Ama kendisinin bir numaralı önceliği Amerikalılar'ı korumak, Amerikalılar'ı güvencede tutmak. Bundan dolayı başka ülkelerle ve bazı NATO ortaklarımızla birlikte çalışmamız gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beyaz Saray'dan Açıklama: Trump'ın Telefonu Referandumun Tanındığı Anlamına Gelmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement