ABD'den Resmi Ziyaretle Peşmerge'ye Övgü - Son Dakika
Dünya

ABD'den Resmi Ziyaretle Peşmerge'ye Övgü

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Tony Blinken, Erbil'e gerçekleştirdiği resmi ziyarette Başkan Obama'nın IŞİD'le mücadelesinden ötürü Peşmerge'ye övgülerini iletti.

15.09.2016 15:35  Güncelleme: 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Resmi temaslarda bulunmak üzere Irak'a gelen ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Tony Blinken, Erbil'de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ile bir araya geldi.

PEŞMERGE'YE ÖVGÜLERDE BULUNDU

Barzani ile Blinken arasında basına kapalı gerçekleşen görüşmenin içeriğine ilişkin IKBY Başkanlığı resmi sitesince yayınlanan açıklamada terör örgütü IŞİD'le yürütülen mücadele ve Erbil ile Washington ilişkilerinin ele alındığı belirtildi. Açıklamaya göre Blinken ABD Başkanı Barack Obama ve Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın özel selamlarını Barzani'ye ileterek IŞİD'e karşı elde ettiği başarılardan dolayı Peşmergeye övgülerde bulundu.

OBAMA'NIN TEŞEKKÜRÜNÜ İLETTİ

Barzani'nin yürütülen mücadelede önemli bir komutanlık görevi üstlendiğini kaydeden Blinken'ın, "Peşmergenin kahramanlığı sayesinde IŞİD'e karşı önemli başarılar elde ettik." ifadelerini kullandığı kaydedildi. Barzani de ABD halkına ve Obama'ya Peşmerge güçleri ile IKBY halkına verdikleri destek nedeniyle teşekkür ederek, iki tarafın işbirliği sayesinde terörizme karşı büyük ilerlemeler sağlanacağına dikkati çektiği belirtildi.

ABD\'den Resmi Ziyaretle Peşmerge\'ye Övgü
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya ABD'den Resmi Ziyaretle Peşmerge'ye Övgü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement