ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Austin Erbil'de - Son Dakika
Güncel

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Austin Erbil'de

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Lloyd Austin ve beraberindeki heyeti kabul etti.

30.10.2015 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Lloyd Austin ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, " Erbil'deki başkanlık konutunda gerçekleşen görüşmede taraflar arasındaki görüşmede, Peşmerge güçlerinin terör örgütü DAEŞ'e karşı elde ettiği zaferler ve gerekli askeri ihtiyaçların sağlanması, Irak'ın Enbar ve Salahaddin illerinde yürütülen kurtarma operasyonların gidişatının ele alındığı" belirtildi.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Barzani, "Teröristlere karşı elde edilen zaferler, Peşmerge gücünün verdiği kurbanlar ve uluslararası koalisyon güçlerinin desteğiyle meydana gelmiştir. Bu iki faktör birbirinin tamamlayıcısıdır" dedi.

Kerkük'ün Havice ilçesinde DAEŞ'in özel hapishanesine yapılan operasyona değinen Barzani, "Terör örgütü DAEŞ'e karşı mücadelede bir dönüm noktasıdır. Peşmerge ve ABD güçleri arasındaki yüksek güven ve dayanışmanın sonucu elde edilen bir başarıdır. Bu operasyon sayesinde 70 kişinin hayatı kurtarıldı ve DAEŞ'in heybetine ise büyük bir darbe vuruldu" değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, ABD heyetinin başkanlığını yapan Austin ise, Peşmerge güçlerinin cephelerde elde ettiği başarıların tüm bölgede etki yarattığını belirterek şunları kaydetti:

"ABD, terör örgütü DAEŞ'e karşı verilen amansız mücadelede hayatını kaybeden Peşmerge güçlerine borçludur. Kerkük'ün Havice ilçesinde Peşmerge ve ABD güçleri arasında yapılan ortak başarılı operasyon, iki taraf arasındaki güven duygusunun ne kadar güçlü olduğunu göstermiştir. Bu operasyonu komuta eden yetkilileri tebrik ediyorum."

Görüşmeye ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Stuart Jones, IKBY Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani, Peşmerge Bakanı Ferik Şervan ve IKBY İçişleri Bakanı Kerim Sincari de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Austin Erbil'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement