ABD'nin İftar Programının Protesto Edilmesi - Son Dakika
Yerel

ABD'nin İftar Programının Protesto Edilmesi

ABD\'nin İftar Programının Protesto Edilmesi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden 30 sivil toplum örgütü temsilcisi, saldırıyı kınadıklarını bildirdi GÜNSİAD Başkanı Bedirhanoğlu: "Bu şehir bir daha eski günlere dönmek istemiyor, bir daha böylesi olaylar yaşamak istemiyor.

16.07.2014 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kentteki bazı sivil toplum örgütleri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek, iftar çadırına yapılan saldırıyı kınadı.

Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜNSİAD) Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu öncülüğünde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine gelen 30 sivil toplum kuruluşu temsilcisi belediyede eş başkanlar Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'yla görüştü.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Bedirhanoğlu, büyükşehir belediyesine ait iftar çadırında yaşanan olayları kınadıklarını ifade etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin Dağkapı Meydanı'ndaki iftar çadırına dönük bir saldırının kenti kaos ortamına çekmek için yapıldığını savunan Bedirhanoğlu, şöyle konuştu:

"Bu saldırıyı kabul edilemez olarak görüyoruz. Burada bulunan sivil toplum örgütleri olarak da kınadığımızı bir kez daha belirtiyoruz. Şehir bir zemine çekilmek isteniyor ve bunları çok tehlikeli bir girişim olarak görüyoruz. Elbette insanlar birilerinin yapmak istediğini beğenmeyebilir. Bu demokratik tepkisini de ortaya koyabilir, bunu şiddet kullanarak ifade etmesini çok tehlikeli buluyoruz. Bu şehir bir daha eski günlere dönmek istemiyor, böylesi olaylar yaşamak istemiyor. Bu tehlikeli gidişe karşı herkesi duyarlı olmaya çağırıyoruz."

Bedirhanoğlu, bu akşam olayın yaşandığı çadırda iftara katılacaklarına işaret ederek, kentteki tüm sivil toplum kuruluşlarını da iftar çadırına davet etti. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel ABD'nin İftar Programının Protesto Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement