Abd, Savaş Ağaları, Afgan Hükümeti, Pakistan ve Taliban'a Karşı Gösteri Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Abd, Savaş Ağaları, Afgan Hükümeti, Pakistan ve Taliban'a Karşı Gösteri Düzenlendi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Afganistan'da protesto Protestodan detaylar Protestocuların slogan atması Parti Sözcüsü Seley Gafar ile röportaj Protestoculardan Gulam Ali Yefteli ile röportaj Afganistan'da protesto Kabil'de, ABD, savaş ağaları, Afgan hükümeti, Pakistan ve Taliban'a karşı gösteri düzenlendi Afganistan'ın başkenti Kabil'de, ABD, ülkedeki savaş ağaları, Afgan hükümeti, Pakistan ve Taliban'a karşı protesto düzenlendi.

26.04.2016 20:16

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Afganistan'da protesto

Protestodan detaylar

Protestocuların slogan atması

Parti Sözcüsü Seley Gafar ile röportaj

Protestoculardan Gulam Ali Yefteli ile röportaj Afganistan'da protesto

Kabil'de, ABD, savaş ağaları, Afgan hükümeti, Pakistan ve Taliban'a karşı gösteri düzenlendi

Afganistan'ın başkenti Kabil'de, ABD, ülkedeki savaş ağaları, Afgan hükümeti, Pakistan ve Taliban'a karşı protesto düzenlendi.

Kabil'in Darul Aman bölgesinde toplanan kalabalık, ABD'nin Afganistan işgaline son vermesini talep ederek halkı Taliban ve ABD kuklası olduğunu iddia ettikleri Afgan hükümetine karşı direnişe davet etti.

Ulusal Birlik Partisi tarafından Kabil'in Darul Aman Sarayı'nın yerleşkesinde düzenlenen gösteriye yaklaşık 200 kişi katıldı.

Parti Sözcüsü Seley Gafar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Afganistan'daki savaş ağaları (eski mücahit liderler) Sovyet işgalinin sona ermesi için mücadele etti ama bugün ABD başta olmak üzere Afganistan'ın 42 ülke tarafından işgal edilmesine yardım ettiler ve bizim bağımsızlığımı aldılar" dedi.

Afganistan'ın siyasi, ekonomik ve kültürel bağımsızlığının olmadığını söyleyen Gafar, halkı, ABD'nin kuklası olarak nitelendirdiği Afgan hükümetine karşı ayaklanmaya çağırdı.

Protestoculardan Gulam Ali Yefteli, Afganistan'ın bugünkü durumunun sorumlusunun ABD olduğunu öne sürerek ülkeye işgal etmek için eski mücahitleri ve Taliban'ı bu ülkenin kurduğunu iddia etti.

Protestoya katılan Mürsel Bahar, "Ülkemizin ABD'nin istediği şekilde ve ABD'nin desteklediği hükümet tarafından yönetilmesini istemiyoruz. Ülkemizin kaderi halkımızın elinde olmalı. Halkı işgale ve ABD'ye karşı ayaklanmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Göstericiler daha sonra ABD, ülkedeki savaş ağaları, Afgan hükümeti, Pakistan ve Taliban aleyhinde sloganlar attı.

Abd, Savaş Ağaları, Afgan Hükümeti, Pakistan ve Taliban\'a Karşı Gösteri Düzenlendi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Abd, Savaş Ağaları, Afgan Hükümeti, Pakistan ve Taliban'a Karşı Gösteri Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement