ABD Savaş Uçakları Litvanya'da - Son Dakika
Güncel

ABD Savaş Uçakları Litvanya'da

Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite, ülkesine ABD'nin F-22 Raptor savaş uçağı göndermesine ilişkin, "ABD, hızlı ve verimli şekilde yeteneğini gösterdi.

27.04.2016 19:20

Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite, ülkesine ABD'nin F-22 Raptor savaş uçağı göndermesine ilişkin, "ABD, hızlı ve verimli şekilde yeteneğini gösterdi. Bu, NATO'nun her zaman hazır ve her türlü tehdidi püskürtmek için güçlü bir sinyaldir." dedi.

ABD'nin Litvanya'ya iki "F-22 Raptor" tipi savaş uçağı göndermesine ilişkin düzenlenen törene, Litvanya Cumhurbaşkanı Grybauskaite, ABD'nin Vilnius Büyükelçisi Deborah Mac Carthy ile askeri yetkililer katıldı.

Litvanya'nın hava sahasının savunması için en modern savaş uçaklarından geldiğini vurgulayan Grybauskaite, "ABD, hızlı ve verimli şekilde yeteneğini gösterdi. Bu, NATO'nun her zaman hazır ve her türlü tehdidi püskürtmek için güçlü bir sinyaldir." ifadesini kullandı.

Ukrayna'da Rusya'nın agresif tutumunu örnek gösteren Grybauskaite, Rusya silahlı kuvvetlerinin, Litvanya sınırları etrafındaki saldırgan eylemlerinin ülkesi için tehdit oluşturduğuna dikkati çekti. Grybauskaite, "Litvanya'ya ulaşan savaş uçakları, herhangi bir ülkeye yönelik değildir. Ne olursa olsun artık birileri buraya burnunu sokmasın" diye konuştu.

F-22 Raptor, dünyanın en gelişmiş ve en pahalı savaş uçakları arasında yer alıyor. NATO tatbikatları çerçevesinde ABD'nin bölgeye savaş uçağı göndermesi, Rusya'nın Doğu Avrupa ve Karadeniz'deki askeri varlığına karşı önlem olarak değerlendiriliyor.

Litvanya, Letonya ve Estonya'nın hava sahasını sık sık ihlal eden Rus savaş uçakları, geçen haftalarda Baltık Denizi'ndeki ABD savaş gemisini alçak uçuş yaparak taciz etmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Savaş Uçakları Litvanya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement