ABD - Türkiye Ortak Yapımı Osmanlı Filmi Oscar İçin Yarışacak - Son Dakika
Kültür Sanat

ABD - Türkiye Ortak Yapımı Osmanlı Filmi Oscar İçin Yarışacak

Kadrosunda Haluk Bilginer ve Selçuk Yöntem'in de yer aldığı 'The Ottoman Lieutenant' (Osmanlı Askeri) filmi, Osmanlı İmparatorluğu'nu tüm dünyaya izletecek.

13.12.2016 17:04  Güncelleme: 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk ve ABD'li yapımcıların birlikte gerçekleştirdikleri yüksek bütçeli Hollywood prodüksiyonu olan "The Ottoman Lieutenant", Oscar aday adayı olacak. Osmanlı İmparatorluğunu konu alacak filmin oyuncu kadrosunda Amerikalı oyuncuların yanı sıra, Haluk Bilginer ve Selçuk Yöntem de yer alıyor.

ÇEKİMLERİ İSTANBUL VE KAPADOKYA'DA

Adaletsizliğe uğradığı ülkesini terk eden Amerikalı bir hemşirenin, Osmanlı askeri İsmail'e aşık olmasını konu alan film, Birinci Dünya Savaşı yıllarında geçiyor. Filmin çekimleri, Avrupa'nın en büyük platolarından biri olan Prag – Barrandov Stüdyoları'nda, Çek Cumhuriyeti, İstanbul ve Kapadokya'da gerçekleşti. Merakla beklenen film, Aralık ayı içerisinde tüm dünyada vizyona girecek.

ABD - <a class='keyword-sd' href='/turkiye/' title='Türkiye'>Türkiye</a> Ortak Yapımı Osmanlı Filmi Oscar İçin Yarışacak

HOLLANDALI AKTÖR 'İSMAİL' OLUYOR

Yönetmenliğini Jeff Stockwell'in yaptığı filmin oyuncu kadrosunda Oscar ödüllü aktör Ben Kingsley, Josh Hartnett, Hera Hilmar ve Game of Thrones dizisinde 'Daario Naharis' karakteriyle tanınan Michiel Huisman bulunuyor. Hollandalı aktör Michiel Huisman bu filmde Osmanlı askeri İsmail'i canlandıracak.

HALİL BEY VE MELİH PAŞA İLE KARŞIMIZA ÇIKIYORLAR

Filmde ayrıca Halil Bey rolünde Haluk Bilginer, Melih Paşa rolünde ise ilk defa bir Hollywood filminde rol alan Selçuk Yöntem yer alıyor.

ABD - Türkiye Ortak Yapımı Osmanlı Filmi Oscar İçin Yarışacak

Kaynak: T24

ABD - Türkiye Ortak Yapımı Osmanlı Filmi Oscar İçin Yarışacak

Son Dakika Kültür Sanat ABD - Türkiye Ortak Yapımı Osmanlı Filmi Oscar İçin Yarışacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement