Abdülkerim Mahdum'dan İhlas Vakfına Teşekkür - Son Dakika
Güncel

Abdülkerim Mahdum'dan İhlas Vakfına Teşekkür

Kuzey Afganistan Türklerinin lideri, eski milletvekili ve kanaat önderi Abdülkerim Mahdum, İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Okyay’ı ziyaret etti.

19.08.2015 13:24

Kuzey Afganistan Türklerinin lideri, eski milletvekili ve kanaat önderi Abdülkerim Mahdum, İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Okyay'ı ziyaret etti.

İhlas Vakfı'nın İstanbul Bahçelievler'de bulunan merkezinde gerçekleşen görüşmede, Abdülkerim Mahdum'a Afganistan'da faaliyet gösteren ve İhlas Vakfı'nın kardeş kuruluşu olan İpekyolu Vakfı Başkanı Mustafa Mahdum da eşlik etti.

Abdülkerim Mahdum ziyaretinde yaptığı konuşmada, iç savaş sebebi ile Afganistan halkının yokluk ve yoksulluk içerisinde bir hayat sürdüğünü belirtti. İhlas Vakfı'nın Afganistan'a yaptığı yardımlara dikkat çeken Mahdum, Türkiye'de üniversite öğrenimi gören Afganistanlı gençlere sahip çıkarak yurtlarında barındırdığı ve Afganistan'da açtıkları yurtlardan dolayı İhlas Vakfı'na teşekkür etti. Mahdum, ayrıca, Hakikat Kitabevi'nin İslamiyet'i en doğru şekilde anlatan çok kıymetli kitaplarının Afganistan'da Farisi lisanında basılarak dağıtılmasına verdikleri destekten dolayı da memnuniyetlerini dile getirdi.

İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Avukat Mehmet Okyay da Afganistan'da faaliyet gösteren kardeş kuruluş İpekyolu Vakfı ile müştereken Afganistan'a daha çok hizmet götürme gayretinde olduklarını halihazırda başkent Kabil'de 2, Mezarı Şerifte 5, Şıbırgan'da 3, Kunduz'da 1 ve Herat'ta 1 öğrenci yurdu ile 500 öğrenciye hizmet verdiklerini belirtti. Ramazan'da hayırseverlerin iftar ve yardımlarını Afganistan'a gönderdiklerini, önümüzdeki Kurban Bayramında da 200'e yakın büyük baş kurban keserek fakirlere dağıtacaklarını sözlerine ekledi.

Okyay, Afganistan'dan gelen yoğun talep üzerine Hakikat Kitabevi'nin yayınlarından olan Umdetül İslam, Miftah-ün Necat, İngiliz Casusunun İtirafları, Reddi Vehhabi, Müntehabatı İmamı Rabbani ve Muhammed Masum Faruki ile Risale-i Türpüşti kitaplarından şu ana kadar Afganistan'da Farsça olarak sponsorların desteği ile 200 bin civarında basılarak dağıtıldığını belirtti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Abdülkerim Mahdum'dan İhlas Vakfına Teşekkür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement