Abdullah Gül: Böyle Günlerde Birlik, Beraberlik Şart - Son Dakika
Güncel

Abdullah Gül: Böyle Günlerde Birlik, Beraberlik Şart

Türkiye'nin içinde bulunduğu çatışma durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Türkiye'yi güçlü tutmak için birlik, beraberlik şart" dedi.

24.07.2015 15:15  Güncelleme: 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Güçlü bir hükümetin kurulabileceğini belirterek, "üçlü bir hükümetin konuşarak, anlaşarak kurulması da mümkündür. Böyle bir şey olursa herkes çok sevinecektir" dedi.

CUMA ÇIKIŞI SORULARI YANITLADI

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazını kılmak için Şirinevler Ulu Camii'ne geldi. Abdullah Gül cami çıkışında vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Abdullah gün cuma namazı sonrası ise basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"BÖYLE GÜNLERDE BİRLİK, BERABERLİK ŞART"

Abdullah Gül, Suruç'taki bombalı saldırı sonrası hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek, "Herkes görüyor ki hassas dönemlerden geçiyoruz. Komşularımızda çok büyük yangın var. Onun ateşini hissediyoruz. Suruç'ta vahşice hayatını kaybeden 32 gence çok üzüldük. Şehit polis ve askerlerimiz oldu. Bu hepimizi derinden üzdü. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Böyle günlerde hepimizin birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde olmamız gerekiyor. Seçimden sonra meclise bütün halkımızın siyasi fikirleri yansımış oldu. Bu da tabi bir avantaj. Orada meselelerimizi aklı selimle çözme konusunda böyle günlerde Türkiye'yi her bakımdan güçlü tutmak çok önemli" dedi.

"HÜKÜMET KONUŞARAK KURULABİLİR"

Hükümetin konuşarak kurulabileceğini belirten Gül, "Güçlü bir hükümetin konuşarak, anlaşarak kurulması da mümkündür. Böyle bir şey olursa herkes çok sevinecektir. Bugünlerde herkes daha dikkatli davranmalı, Türkiye'nin daha güçlü olması için elinden gelen her şeyi yapmalı" diye konuştu.

"AKLI SELİM HAREKET ETMEK GEREKİYOR"

IŞİD'e karşı başlatılan hava harekatıyla ilgili sorulan soruyu Abdullah Gül, "Burada aklı selim hareket etmek gerekiyor. Bütün sorumluluğu taşıyan herkes aklı selim hareket edecektir. Konuşmalarımıza, davranışlarımıza dikkat edip yapıcı olmak her şeyin başında gelmeli. Onları hükümetimiz, arkadaşlarımız, yönetenler bilir. İstihbarat bilgileri kendilerinde olduğu için. Eminim ki en doğru hareketleri yapıyorlardır. Yapılan şeyler ortak aklın ortaya çıkardığı kararlardır" şeklinde yanıtladı.

Abdullah Gül: Böyle Günlerde Birlik, Beraberlik Şart
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Abdullah Gül: Böyle Günlerde Birlik, Beraberlik Şart - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • muhendis : sayin gül doğrusun. o zaman bu kez gelinHDP çatısı altında birleşelim. 4 13 Yanıtla
  • vatansever: ulan hala hdp mi diyorsun ? utanmaz...... 5 8 Yanıtla
  • Xelef: Hangi beraberlik 8 4 Yanıtla
  • Mustafa: Keske siyasete tekrar dönsen 4 8 Yanıtla
  • DELİ YÜREK: GÜL GİBİ ADAMI ARTIK ZOR BULURUZ 4 7 Yanıtla
  • AKILLIOLALIM: Açıklamanın yapılacağı mahal olay günü HDP tarafından neden değiştirildi? Kültür merkezine neden polisler sokulmadı? neden güvenliği hdp sağlayacak dendi? Kültür Merkezinde YPG ye katılım eğitimlerinin verildiği ve bu sebeple gayri resmi işler yapıldığı kameraların bu sebeple çalışmadığı neden HDP tarafından açıklanmadı? Bombacının kimlik kartı neden olaydan 18 saat sonra HDP yetkilileri tarafından “ biz bunu olay yerinde bulduk” diye güvenlik kuvvetlerine teslim edildi? 8 1 Yanıtla
  • PATLAMIŞ MISIR: Sessız kalıp aman bana dokunulmasın zıhnıyetıyle yanlışları gordugun halde hep sustun, Şımdı ortalık karışıncada bırlık olun, mısır ısındı patlamaya başladı bazı şeylerın gerı donuşu olmuyor. 6 0 Yanıtla
  • 1000 göllü musa: Aha birezilde burda ...Adam gibi yönetseydiniz ülke budıuruma gelmezdi ... 4 2 Yanıtla
  • milat: GÜL akp başına geçsin, benim ıçin hdp biter 3 3 Yanıtla
  • ÜLKÜCÜ: BU BIRLIK VE BERABERLIK NEDENSE HEP TÜRK VATANDASINA YAPILIYOR NEDEN ÜLKEYİ BU HALE SOKAN KÜRTLERE TEK BİR LAF EDEMİYONUZ 3 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement