Acelle Yaylası Rehabilite Ediliyor - Son Dakika
Yerel

Acelle Yaylası Rehabilite Ediliyor

Acelle Yaylası Rehabilite Ediliyor

Acelle Yaylasında Orman İşletme şefliği ve Hanyatak Köyü Güzelleştirme Derneği'nin ortaklaşa başlattığı ağaçlandırma çalışmaları hızla devam ediyor.

21.11.2013 11:06  Güncelleme: 11:13

Akyazı'nın Acelle Yaylasında Orman İşletme şefliği ve Hanyatak Köyü Güzelleştirme Derneği'nin ortaklaşa başlattığı ağaçlandırma çalışmaları hızla devam ediyor.

Akyazı Orman İşletme Müdürlüğü, Taşburun Orman İşletme Şefliği sınırları içerisinde yer alan Acelle yaylasında her yıl yerli halkın ve yabancı turistlerin katılımıyla şenlikler yapılıyor. Acelle Yaylasına şehirdeki yaşamın meydana getirdiği stresli, sıkıntılı ve hava kirliğinden kaçan insanlar gelerek gölü, ormanı, havası ile doğal yaşamın nimetlerini sunan Acelle Yaylasına büyük rağbet gösteriyorlar. Yılın belirli zamanları üç gün süre ile yüksek katılımlı şenlikler düzenlenen Acelle yaylasında, Hanyatak Köyü Güzelleştirme Derneği ile müştereken yapılan ağaçlandırma çalışmaları bütün bu sosyal etkinlikler göz önüne alınıp hızla devam ediyor.

Ağaçlandırma çalışmalarında Göknar, Dışbudak, Akçaağaç ve Yalancı Akasya türleri kullanılırken, ağaçların boylu olmasından dolayı dikim çukurlarının açılmasında traktör kullanılıyor. Boylu Göknar ağaçlarının ormanların sık olduğu yerlerden seçilerek ağaç sökme ve dikme makinesi yardımıyla yaylada uygun görülen yerlere dikimleri yapıldı. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Acelle Yaylası Rehabilite Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement